Dr Tiodorović: Još dugo nećemo živeti kao pre epidemije

Dr Branislav Tiodorović izjavio je da je glavni zadatak, kada prođe prvi talas epidemije, da se radi na preventivi i da se svi pridržavaju propisanih mera.
On je naveo da su dve mere ključne - nošenje zaštite opreme u društvu i držanje distance, a u novim uslovima njima treba dodati fizičku aktivnost i boravak na svežem vazduhu.
 
Prema njegovim rečima, dobro je to što su parkovi kao i prostori uz reku otvoreni, jer su svež vazduh i šetnja potrebni svakom, naročito posle izolacije.
 
Takođe je dobro, ocenio je, što se ljudi polako vraćaju svojim poslovima, ali je neophodno da se u svakom trenutku fizički distanciraju jedni od drugih, i da nose zaštitu.
 
"Brojke jesu optimistične, ali ne smemo da dozvolimo da nas zavaraju, da se opustimo i ponašamo kao da je sve kao pre. Još dugo neće biti isto kao kada smo živeli pre epidemije", rekao je Tiodorović.
 
On je naveo i da u šetnji na čistom vazduhu, kraj reke, ako je čovek sam može da skine masku kako bi ga udahnuo, ali ako se neko približi maska se mora vratiti.
  • Јое

    04.05.2020 14:35
    Како ко
    Већ живим као пре тзв. "епидемије" и заболе ме више за вас "стручњаке".
  • BEOČINAC

    04.05.2020 12:05
    STRUKA
    NAŠA STRUKA NIJE DORASLA JAČEM VIRUSU JEDVA SU SE I SNAŠLI KADA JE BIO H1N1.
  • Irena

    04.05.2020 09:52
    Socko
    Gromafa od predsrdnika injegova svita bivsih eksperata a sad rksperti uvlakaci pokazuju bolesnu ljubav prema narodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija