Tramp: Zahvaljujući Vučiću i Hotiju svet je bezbednije mesto

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je da će sporazum o ekonomskoj normalizaciji učiniti Srbiju, Kosovo, Balkan i svet sigurnijim.
On je naglasio da je za takav korak bila potrebna izuzetna hrabrost lidera, objavio je Stejt department na svom Instagram profilu.
 
U postu se podseća na reči predsednika Trampa povodom postizanja sporazuma u Vašingtonu 4. septembra: "Ovo je stvarno istorijski dan...Srbija i Kosovo obavezali su se na ekonomsku saradnju".
 
 
Tramp je, navodi se, naglasio da je "bila je potrebna izuzetna hrabrost" predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Avdulaha Hotija da počnu ove razgovore i dođu u Vašington kako bi finalizovali ove obaveze.
 
"Učinivši to, oni su svoje zemlje, Balkan i svet učinili bezbednijim", poručio je Tramp.
  • Joe

    15.09.2020 11:53
    @Dule
    "onaj ko glasa za Trampa verovatno misli da je na Balkanu još rat"
    Вероватно си у праву, али зато они који гласају за Бајдена не знају ни да мисле, нешто отприлике као наши гласачи СНСа.
  • sima

    15.09.2020 09:52
    Sačekati izbore u SAD
    Treba sačekati rezultate predsedničkih izbora u SAD. Dobije li Tramp drugi mandat, ova njegova izjava može lako da se promeni, čak i obrne.
  • Ne

    15.09.2020 09:09
    Seri
    I vodi ih kod sebe pa uzivaj bezbedan do kraja zivota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.