Vučić zatražio uvođenje dva nova ministarstva i 50 odsto žena u Vladi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je da mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić razmisli o uvođenju dva nova ministarstva.
Vučić zatražio uvođenje dva nova ministarstva i 50 odsto žena u Vladi
Foto: FoNet
"Insistirao sam da razmisli mandatarka da se uvedu još dva ministarstva. U pitanju je Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog, kao i da razmisli o Ministarstvu za brigu o porodici, deci i demografiji", poručio je Vučić.
 
Kako je rekao na konferenciji u Palati Srbija, zamolio je Brnabić da blizu 50 odsto članova Vlade Srbije budu žene.
 
"Mislim da bi to bio pravi potez, da pokažemo da su žene jednako sposobne i sposobnije da obavljaju državničke funkcije", dodao je Vuić.
 
Predsedništvo Srpske napredne stranke odlučilo je da mandatarka za sastav nove vlade bude Ana Brnabić, o čemu možete da čitate na OVOM LINKU.
  • Шумар

    14.10.2020 08:35
    Феминацизам
    дискриминација мушкараца се наставља... критеријум "шта имаш међу ногама" је јачи од критеријума способности и образовања. некада било са мањинама, сада са женама. иначе, жене имају право гласа, али немају обавезу да дају живот за одбрану државе. ово је иницијална неједнакост, на штету мушкараца. сада уводе обавезне проценте учешћа жена у институцијама, а да такви обавезни проценти не постоје за мушкарце! још једна законска дискриминација...да не причам о социјалним службама/породичним судовима, и ужасној дискриминацији мушкараца...
  • Mima

    06.10.2020 09:51
    Neka bolje razmisle kako pomoći porodicama sa decom,pa onda bolesnu decu neka pošalje na lecenje. Mogu se svi odreći samo jedne plate (od 3-4 koje primaju) sramota je da narod skuplja umesto njih. Toliko o sloganu “za našu decu”, posto su nepismeni verovatno su mislili “za njihovu decu” ali se nisu izrazili pravilno!
  • Zos

    06.10.2020 08:44
    Razmišljanja
    Zamolio da mandatar razmisli! Mandatar je već razmislio. Biće ispunjene šefove želje!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f