Koluvija na suđenju: Postoji plan da se ovim postupkom ugrozi bezbednost Srbije

Prvooptuženi u slučaju Jovanjica Predrag Koluvija na ročištu u ponedeljak započeo je iznošenje odbrane, tokom koje je tvrdio da nije organizovao kriminalnu grupu i da je pokušao da razvije posao sa industrijskom konopljom i sadnicama sa Superiorom, ali i da je sa privatnom pivarom "Kabinet" planirao proizvodnju piva od konoplje.
Koluvija na suđenju: Postoji plan da se ovim postupkom ugrozi bezbednost Srbije
Foto: 021.rs (Ilustracija)
"Postoji plan da se ovim postupkom ugrozi bezbednost Srbije i da se dezavuišu srpske službe bezbednosti. Ja sam na meti samo zato jer su kod mene dolazili političari i ambasadori", izjavio je Koluvija, prenosi N1.
 
O samom hapšenju na autoputu 13. novembra 2019. godine, rekao je da je tražio da zove advokata, ali da su mu policajci rekli da ne može i smatra da su policajci pratili njegovo kretanje putem mobilnog telefona. Prema njegovim rečima, kada su inspektori krenuli sa njim na imanje Jovanjice, zafrkavali su ga i smejući se govorili: "Hoćeš li sada da zoveš Nebojšu Stefanovića da ti pomogne?".
 
Prema Koluvijinim tvrdnjama, "policijski inspektori su mu nudili da prizna da radi za brata predsednika Srbije Andreja Vučića i kontroverznog biznismena s Kosova Zvonka Veselinovića", što je on, kako napominje, odbio.
 
Tužioca u ovom predmetu, Sašu Drecuna, Koluvija je optužio da je slučaj dobio preko, kako je rekao, svojih kumovskih veza u BIA.
 
Koluvija tvrdi da se do proleća 2019. godine nije ni bavio uzgojem industrijske konoplje, a da je do tada u podrumu držao bundeve i banane. Za osušene biljke pronađene na imanju, koje su prema optužnici označene kao oko 650 kilograma marihuane spremne za prodaju, Koluvija navodi da je cvet spornih biljki osušio za pravljenje čaja, od kog bi se kasnije pravilo pivo, dok za ostale pakete marihuane, pronađene u magacinu kompanije, tvrdi da su biljni otpad, koji nije uništen na vreme.
 
Iako je Koluvija više puta insistirao da je prema THC pronađenom u biljkama reč o industrijskoj konoplji, a ne o marihuani, s druge strane je rekao da pretpostavlja da je policija uzela i prodala deo robe pronađene na Jovanjici, ne objašnjavajući zašto bi policija bila zainteresovana da prodaje industrijsku konoplju, piše N1.
 
Više puta tokom izlaganja odbrane, Koluvija je isticao da je redovno išao na liturgije po pravoslavnim crkvama širom sveta, gde god je putovao. Tako je naveo i da je tokom boravka u Los Anđelesu prvo otišao na liturgiju, a onda na sastanak sa izvesnim Amerikancem Dejvidom koji se, kako je rekao, takođe bavio industrijskom konopljom. Koluvija je dodao da sa misterioznim Amerikancem nije postigao dogovor, iako mu je tražio tri odsto ukoliko ga poveže sa firmama iz Evrope i da je kasnije shvatio da taj čovek ugrožava evropsko tržište industrijske konoplje kom je, kako tvrdi, i sam pripadao.
 
Koluvija je stavio akcenat i na to da je od strane moćnika iz inostranstva, za koje tvrdi da su povezani sa Amerikancima, njegovo imanje nadgledano i da je na njega, uoči hapšenja, vršen pritisak da proda Jovanjicu. Više puta je napomenuo da je radio samo ono što je dobro za Srbiju.
 
Smatra da bi, da nije uhapšen, razvio svoj biznis do te mere da bi u BDP Srbije učestvovao sa više od 1%, kao i da bi na taj način pomogao celu srpsku ekonomiju.
 
Koluvija u utorak nastavlja sa iznošenjem odbrane.
  • Milan NS

    29.12.2020 07:31
    Ovaj priča na sudu
    kao da ima 11 godina; žalosno je smešan.
    Nego, ne reče zašto je na paketima imao pečate "Kosovo". Jel to "izvoz na Kosovo" ili kao "stigla roba s Kosova"?
  • Musaši

    29.12.2020 07:19
    Znao sam. Dejvid mu je to sve napakovao...
  • Vox populi

    29.12.2020 01:42
    Najveća ilegalna plantaža u Evropi i ladno će ga osloboditi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Brnabić opoziciji: Ajmo, how low can you go!?

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić oglasila se danas, povodom medijskih napisa koji prenose izjave opozicionih poslanika Srđana Milivojevića i Miroslava Aleksića kojim brane Dragana Šolaka.