Dumanović saslušan u tužilaštvu zbog izjave da SNS i BIA dele novac od droge

Bivši pripadnik Odeljenja za dokumentovanje i opservaciju MUP-a i osnivač pokreta Oslobodjenje Milan Dumanović, saslušan je danas u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.
On je saslušan nakon što je Bezbednosno-informativna agencija (BIA) podnela tužbu protiv njega zbog izjave da "Srpska napredna stranka i BIA dele novac od droge".
 
"Stavlja mi se na teret da sam onim što sam izjavio u emisiji 'Utisak nedelje' narušio integritet BIA i da sam dao lažne navode i da je time izazvana panika. Oni su dopunili 5. maja to navodima da je na četrdeset i nešto profila na Tviteru došlo do uvećane panike, odnosno do negativne reakcije prema toj agenciji", rekao je Dumanović novinarima ispred tužilaštva.
 
Kazao je da su tvrdnje koje je izneo u toj emisiji bile "apsolutno istinite" i povezao ih sa aferom "Jovanjica".
 
"Kada se promeni situacija u Srbiji, tada ćemo dobiti sve dokaze", kazao je Dumanović.
 
Najavio je da će nastaviti da otkriva "sve što je vezano za kriminal u Srbiji" i dodao da "sad više nego ikad" očekuje da i njegove kolege izađu sa sličnim pričama.
 
Advokat Božo Prelević rekao je da je njegov klijent imao pravo na iznošenje stava.
 
"Ovde odgovaraju oni koji govore da posao BIA nije da čuva najveću narko farmu u Evropi", rekao je Prelević i ocenio da su Dumanovićevi postupci borba za institucije, a ne protiv njih.
  • maki

    08.06.2021 10:03
    SMEŠNO SASLUŠANJE
    Saslušavate čoveka za nešto što se može pročitati u svim novinama, na društvenim mrežama i videti u stvarnosti. Dajte ljudi, da li vas za to plaćamo. Nije problem što se neko bavi kriminalom i pljačka ovaj narod, ali je problem što se neko to usudio da kaže. Gradjani imaju pravo da sumnjaju u sve institucije ove države, jer dok vas narod plaća vaše je da radite svoj posao, a ne da se bavite time kako je neko nešto smeo da kaže ili da posumnja. Smemo da sumnjamo i sve što radite, jer praksa pokazuje da puno toga ne radite i da se u svim državnim organima nalaze korumpirani funkcioneri.
  • Laci

    08.06.2021 01:32
    Bas me nasmejaste
    "Narusio integritet BIA..."pa od kada oni imaju integritet. Ha ha ha ha ha ha.....
  • Zaklina

    07.06.2021 21:42
    Zasto?
    Pa to i vrapci znaju. Cemu saslusavanje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija