Dnevno 10.000 zahteva za lične karte i pasoše, MUP kaže da je preduzeo sve da odgovori na njih

Od početka juna u svim policijskim upravama i stanicama u Srbiji dnevno se podnosi u proseku oko 10.000 zahteva za izdavanje pasoša i ličnih karti.
Dnevno 10.000 zahteva za lične karte i pasoše, MUP kaže da je preduzeo sve da odgovori na njih
Foto: 021.rs
Svakodnevno oko 8.500 građana dođe u policijsku stanicu da podigne lična dokumenta, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
 
"Samo tokom ponedeljka izdat je rekordni broj ličnih dokumenata, 9.139 pasoša i 3.164 lične karte", naveo je MUP, uz napomenu da je u prvoj polovini juna u odnosu na isti period 2019. godine, pre izbijanja pandemije, broj zahteva za izdavanje veći za 40 odsto.
 
Ministarstvo je ukazalo da je povećan broj šaltera sa 390 na 480, a u najopterećenijim policijskim stanicama produženo je i radno vreme, kako bi se unapredio rad i ubrzao proces.
 
Dodaje se da usled epidemiološke situacije veliki broj građana nije pravovremeno produžio ili zamenio lična dokumenta, zbog čega je ove godine znatno povećan broj zahteva.
 
Ministarstvo ističe da je preduzelo sve mere kako bi efikasno odgovorilo na povećane zahteve građana i pozivalo ih da na vreme provere važenje svojih putnih isprava i ličnih dokumenata i pravovremeno podnesu zahtev za izdavanje novih, ne čekajući poslednji momenat.
  • Pokojni Toza

    02.07.2021 21:48
    Serem Vam se u državu
    I još mi izete šuru
  • Imre

    02.07.2021 13:28
    Idu i oni
    Jos je dobro,dok policija u vecem broju ne trazi Passos.
  • Frustrirana

    21.06.2021 16:20
    Dokle? Gde je kraj?
    I ništa, ali NIŠTA se nije promenilo čak ni posle ovog članka.
    Treći dan za redom im pada sistem i ja ne uspevam da podignem mukom predata dokumenta.
    Danas po ovom toplom i teškom vremenu 30 ljudi čeka ispred a da se niko nije setio da izađe i da kaže da imaju problema sa sistemom!
    Neljudski!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f