Momirović: Legalizacija do 2023, niko neće biti aboliran

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović kaže da legalizacija nelegalno podignutih objekata ne ide tempom koji zakon predvideo.
Momirović: Legalizacija do 2023, niko neće biti aboliran
Foto: 021.rs
On je dodao da se čini sve kako bi se sistem modifikovao da bi se sa tim završilo do 2023. godine.
 
Momirović je za Tanjug istakao da se sistem mora modifikovati kako bi se maksimalno olakšalo ljudima, kojih je 90 odsto, koji su pošteni i koji su podižući nelegalne objekte sebi rešili stambeno pitanje, olakšala procedura oko legalizacije.
 
On je, međutim, istakao da preostalih 10 odsto, odnosno oni koji su podižući nelegalne objekte hteli da zarade novac čineći krivična dela, neće biti abolirani.
 
"Suština je da ćemo ljudima koji su nelegalnom gradnjom rešili svoje socijalno, odnosno stambeno pitanje omogućiti da najlakše moguće legalizuju svoje objekte, a da oni koji su hteli da profitiraju i zarade novac čineći krivična dela, neće biti abolirani", kazao je Momirović.
  • Branko NS

    12.09.2021 11:29
    Pošteno
    "ja sam pošteno radio i izlagao se opasnosti da me uhapse i odvedu na robiju"
  • Max

    11.08.2021 06:23
    Re
    Ja i cela zgrada kupili nove stanove od tadasnje Buducnosti koja je pala u stecaj. Zemljiste nije otkupljeno od grada, zgrada useljena nelegalizovana. Sad cu kupiti kokice i gledati kako ce ovo da rese.
  • Mornar

    10.08.2021 17:25
    Sve u isti kos. Supruga je nasledila imovinu roditelja.Koja je izgradjeni pre pedeset godina na osnovu ekspropirijisane imovine u korist hidro elektrane. Sad graze da izvrsi legalizacija a imovina ima dozvolu za gradnju. Komentar Nike potreban

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija