Krijumčarili lekove za pse

Carinici Srbije su u saradnji sa policijom otkrili i zaplenili na graničnom prelazu Vatin prema Rumuniji u naizgled praznom kamionu kutije pune krijumčarenih lekova za pse.
Pokušaj krijumčarenja je otkriven tokom izlazne kontrole kamiona vršačkih registarskih oznaka, čiji je vozač prijavio da je vozilo prazno i da ide na utovar u Rumuniju.
 
Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za kontrolu, 44-godišnji vozač je odgovorio da nema.
 
Međutim, prilikom otvaranja prikolice otvorio je samo jedno krilo vrata nadajući se da carinik neće zavirivati šta se nalazi iza drugog krila, a baš na tom mestu nalazile su se dve kutije koje vozač nije pomenuo.
 
Kutije su bile pune preparata “Prazinon Plus“ koji služi za prevenciju i lečenje infekcija pasa i štenadi koje izazivaju paraziti. Ukupno je otkriveno 4.800 tableta pomenutog leka.
 
Iskustva carinika govore u prilog tome da izbor robe koja se krijumčari zavisi isključivo od toga koliki profit se može ostvariti na razlici u ceni i da li za tom robom postoji potražnja.
 
Krijumčarenje lekova, kako za životinje, tako i za ljude, nije retka pojava o čemu svedoči i podatak da je tokom prošle godine zaplenjeno skoro milion raznih lekova čija zdravstvena ispravnost je krajnje upitna, s obzirom na to da takvu robu ne prati nikakva dokumentacija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f