ZZS: Tužilaštvo i policija ćute na to što SNS batinaši raspisuju poternice za građanima

Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) upozorila je da još niko od predstavnika vlasti ili nadležnih organa nije reagovao na pojavu "poternica" na kojima je nekoliko građana Šapca.
ZZS: Tužilaštvo i policija ćute na to što SNS batinaši raspisuju poternice za građanima
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako navode, prošla su dva dana otkako su "batinaši Srpske napredne stranke (SNS) raspisali poternicu za jednim dečakom, advokatom Aleksandrom Mijailovićem i novinarkom Isidorom Kovačević".

ZZS navodi da je "nedopustivo da na ovakve slučajeve tužilaštvo i policija ćute, jer je ćutanje u ovoj situaciji jasan znak odobravanja".

"Srbija je postala najgora filmska scena Divljeg zapada, u kojoj batinaši slobodno šetaju ulicama, bagerima se ide na građane, a poternice lepe po banderama i drveću. Ono od čega strahujemo je scenario da se pojave i 'lovci na glave'", piše u saopštenju.
 
ZZS podseća da je Evropski parlament pre nekoliko dana izglasao rezoluciju o Srbiji u kojoj su istakli da se u njoj gaze sva ljudska prava i da nema demokratije, povodom čega je upućen apel svim međunarodnim institucijama i organizacijama "da se oglase i osude progon građana, crtanje meta i raspisivanje poternica".
  • Marko

    20.12.2021 09:31
    Pa kad mi neko priča kako su kažnjeni Tadić i DS i kako su svi isti...
  • Dragan

    20.12.2021 06:24
    Ah
    Tik na utuk.Saznajte ime batinaša i plačite njegovo ime i sliku na svaku banderu.To što ste rekli se zna al ne vidim šta ćete povodom toga uraditi.Još čekate saveznike da vas oslobode ?Ovce jedino bleje,druge živuljke pokažu zube.Jel vama program da govorite što mi znamo ?
  • Istraživački novinar

    19.12.2021 23:21
    Dobro. A gde je snimak, fotografija te poternice? Ja sam od onih koji ne veruje na reč, ni sadašnjim, ni bivšim, ni budućim.. Dakle, hoću da vidim! Do tada.... čekam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija