Ćuta: Izjava da projekat Jadar neće biti povučen dokaz da su Vučić i Rio Tinto ista firma

Predstavnici ekoloških udruženja najavili su da neće odustati od protesta zbog izgradnje rudnika litijuma nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da projekat Jadar neće biti povučen.
Vučić je ranije danas izjavio da projekat Jadar neće biti povučen, iako su to tražili "pojedini opozicioni političari".
 
Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je da je ta izjava predsednika dokaz da su "Vučić i kompanija Rio Tinto ista firma" i da će protesti da se nastave sve dok se projekat Jadar ne izbriše.

"Rio Tinto je našao pogrešnu ekipu za pregovore, jer Vučić nije nadležan za to. Narod neće taj projekat, tako da nadležni treba da izaberu ili će imati opštu pobunu ili će stati na stranu naroda i završiti sa Rio Tintom i svim tim ostalim firmama koje ugrožavaju Srbiju", kazao je Jovanović.

Potpredsednik udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović kazao je da ni to udruženje neće prestati da protestuje protiv tog projekta.
 
"Mi smo ovde mnogo duže nego projekat Jadar. Moraju da nas pobiju, jer se mi odavde nećemo pomeriti", kazao je Kokanović.
 
Dragan Simović iz Srednje Dobrinje kod Požege takođe je rekao da će narod izlaziti na proteste sve dok se Rio Tinto ne bude povukao.
 
Generalna direktorka Rio Sava eksplorejšen (Rio Sava Exploration) Vesna Prodanović rekla je 23. decembra da ta kompanija planira da zastane s projektom Jadar i da pozove na javni dijalog kako bi se stanovnici upoznali sa svim aspektima projekta. 
 
Ona je kazala da se projekat Jadar planira u predviđenim zakonskim okvirima, ali da se neće preduzimati nijedan korak koji može dodatno da zabrine stanovnike.
 
Prodanović je kazala da je za razvoj projekta Jadar do sada opredeljeno 450 miliona dolara od planiranih 2,4 milijarde dolara.
  • stanislav cortanovic

    28.12.2021 20:17
    RIO TINTO
    AMAN LJUDI,ne nasedajte na takve provokacije mute,cute ,krute.oni se bore za sebe za svoje djepove,cekace se studije za taj prokleti litijum i onda optuzite onog koji ga je doveo a ovi to znaju da ih je djilas doveo i uzeo ogromnu lovu
  • akademik

    28.12.2021 13:28
    aman dragi ljudi , kako ne shvatate koliko ste minorni sa tim protestima !krenite na neke kurseve, jezike , aerobike ... pa protesti služe da nekom naberete pare , izbori su jedino rešenje !
  • Dali

    28.12.2021 11:51
    Se
    Itko sjeca izjave onog tuznog ministra Momirovica...Da ako isteramo Rio Tinto biti ce rata??.Na zalost samo naivni ne vide da smo posle 99te i bombardovanja..Okupirana zemlja (s bilo kojom vlasti) koja mora SLUSATI GAZDU izvoziti rude i radnu snagu...Nema tu nista cudno.. pitajte uostalom gđu Merkel jer AV je jedini koji uvijek ispuni ono sto MORA...Imali alternative??Pa Rusiju i Sibir su vec pidjelili . A ne nas pokorene

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija