Ekološki ustanak: Radikalizujemo blokade ukoliko Vlada do sutra ne objavi sve potpisano s Rio Tintom

Pokret Ekološki ustanak upozorio je da će organizovati duže i brojnije blokade i radikalizovati proteste širom zemlje ukoliko Vlada do sutra ne objavi sva dokumenta potpisana sa Rio Tintom.
Ekološki ustanak: Radikalizujemo blokade ukoliko Vlada do sutra ne objavi sve potpisano s Rio Tintom
Foto: 021.rs

Ponovo su zatražili i poništavanje uredbe Vlade o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za projekat Jadar koji, kako su naveli, omogućava kompaniji Rio Tinto da dobije građevinsku dozvolu.

"Ne zanimaju nas više nikakva opravdanja i spinovi predstavnika režima. Projekat Jadar mora stati odmah. Ako predsednica Vlade Ana Brnabić to ne uradi, sledeće subote će biti organizovane duže i brojnije blokade puteva ali se planira i dalja radikalizacija protesta", naveli su iz Ekološkog ustanka.

Najavili su da će u subotu, 8. januara organizovati proteste i blokade puteva u Loznici, Novom Sadu, Preljini, Beogradu, Šapcu, Valjevu, Topoli, Novoj Varoši kao i na još nekoliko lokacija o kojima će, kako su naveli, blagovremeno obavestiti građane.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija