Manojlović pozdravlja odluku Vlade: Ostaje drugi uslov - zabrana eksploatacije

Savo Manojlović iz organizacije Kreni-Promeni oglasio se posle ukidanje Uredbe o prostornom planu područja posebne namene za preradu minerala jadarit, kao i svih dozvola i uredbi.
Manojlović pozdravlja odluku Vlade: Ostaje drugi uslov - zabrana eksploatacije
Foto: FoNet

On je rekao da ostaje drugi uslov - uvođenje zabrane eksploatacije bora i litijuma na 20 godina.

On je još jednom pozvao sve do Predsedništva na protest u 19 časova rečima "još jedan korak, blizu smo".

Ekološki ustanak čestitao građanima Srbije najavu odlaska Rio Tinta iz Srbije 

Pokret ujedinjenih inicijativa, organizacija i grupa Ekološki ustanak saopštio je danas povodom najave premijerke Srbije Ane Brnabić za ukidanje projekta "Jadar" da "čestita svim građanima Srbije", a posebno onima koji su bili na blokadama i pokazali solidarnost sa najugroženijim građanima iz Gornjih Nedeljica. U saopštenju se navodi da najava premijerke pokazuje da je saga vezana za kompaniju Rio Tinto "na samom kraju".
 
Ekološki ustanak navodi da je sledeći korak "vraćanje nelegalnog Prostornog plana Srbije (koji će vlada uskoro poslati skupštini na usvajanje) na ponovno pisanje i razmatranje, ali ovog puta zajedno sa stručnjacima i građanima, a ne samo po diktatu multinacionalnih kompranija".
 
Kako se navodi, dugoročni plan je promena zakona o rudarsko-geološkim istraživanjima, i pisanja novih zakona - moratorijuma, a treba razmotriti i ideju da se ugrožena područja trajno zaštite, da postanu regioni "zdrave hrane".
 
"Zato, u subotu u 13 sati ispred Sava centra - možda neće biti blokada, ali ćemo svakako otići do ministarstva unutrašnjih poslova da se konačno pohapse batinaši iz Šapca, policajci koji nisu reagovali ili vršili torturu prema građanima ali i ponište sve prekršajne i krivične prijave protiv građana, čime je policija nezakonito vršila pritisak na demonstrante, pogotovo u unutrašnjosti", navodi se u saopštenju.
 
"Poništeni su svi upravni akti vezani za Rio Tinto, odnosno Rio Sava, sve dozvole, odluke, rešenje i sve ostalo. Ugovore nikada nismo imali kao što smo više puta rekli", rekla je premijerka posle sednice Vlade.

  • Hell-Bent Flyer

    21.01.2022 07:08
    A šta ćemo sa Kinezima?

    Oni su OK zagađivači?

    Robovlasništvo?
  • Bosanac

    20.01.2022 20:31
    Zahvaliti Djokoviću što je ova australijsko - engleska bagra protjerana iz Srbije. Da ga nisu šikanirali u Australija ovi bi još kopali po Srbiji. A ovog malog savi manojlović neću komentarisati to će sada uraditi njegovi nalogodavci kojima ne ide u prilog da rio tinto ide iz Srbije. Biće veselo u narednom periodu.
  • Dusan

    20.01.2022 20:29
    Legitimisanje
    je zakonito,slikanje je potpuno isto kao i ocitavanje licnih karata radi utvrdjivanja identiteta lica. Svi zakoni su krojeni tako da mehanizam za zastitu licnosti ne postoji. Svako lice se obradjuje po njihovom zakonu i kraj price.
    Los sistem ,losaija resenja, jos losija izvrsenja,ukratko lakrdija od institucija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija