Vlada Srbije zabranila izvoz suncokretovog ulja

Rafinisano suncokretovo ulje dodato je na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz, odlučila je Vlada Srbije.
Vlada Srbije zabranila izvoz suncokretovog ulja
Foto: Pixabay
Vlada je usvojila izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo. 
Odlučeno je da se na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz doda i rafinisano suncokretovo ulje.
Takođe je odlučeno da se sirovo ulje od semena suncokreta ili šafranike izuzima od zabrane izvoza, imajući u vidu da se ovaj proizvod ne može koristiti za dalju preradu u rafinisano suncokretovo ulje i da se najčešće koristi u industriji boja i lakova.
 
Takođe, na današnjoj sednici je odlučeno da se isporuka goriva na pumpama može vršiti i utakanjem u posude za transport u maksimalnoj količni do 60 litara.
  • Veverica

    18.03.2022 08:40
    A palmino
    A šta je sa izvozom palminog i maslinovog ulja? Kokosovog? kad svega imamo (i šafranikino !) sigurno ima viškova i ovih ulja! Nenadmašni genije u laganju i lupetanju...
  • pera nevera

    18.03.2022 08:25
    Srbija je zemlja sa najviše obradivog poljoprivrednog zemljišta po glavi stanovnika u Evropi. Od zemlje sa tim resursom napraviti prćiju koja brine da li će imati dovoljno hrane je svojevrsna umetnost i neverovatan zločin.
  • Nimbus

    18.03.2022 08:13
    @V
    Molim te, objasni.
    Da li svi treba da kupujemo maslinovo? Da li svi treba da sami cedimo ulje? Svinjsku mast? Koje su alternative? Ubedjen sam da 99% domacinstava ima i koristi suncokretovo ulje, u manjoj ili vecoj meri. A ti pitas, da li to jos neko kupuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.