Na prelazu Merdare zaplenjeno 11,6 kilograma zlata

Carinici su, 29. marta, na prelazu Merdare zaplenili 11,6 kilograma zlatnog nakita vrednog oko 44 miliona dinara, sakrivenog u specijalno prepravljenom podu jednog automobila.
Nakit je otkriven kada je, oko 14 časova, sa Kosova pristigla "škoda" podgoričkih registarskih oznaka.
 
Dvojica putnika, 39-godišnji vozač i njegov nešto mlađi suvozač, obojica crnogorski državljani albanskog porekla, rekli su da nemaju ništa za prijavljivanje.
Bez obzira na to, automobil je pregledan mobilnim skenerom, kada su uočene nepravilnosti u podu i ispod rukohvata između prednjih sedišta.
Detaljnim pregledom je u specijalno pregrađenim šupljinama u podu i ispod naslona za ruke pronađeno 11,6 kilograma zlatnog nakita.
 
Vrednost ogrlica, lančića, narukvica, prstenja, privezaka od belog o žutog zlata, kao i 10 većih i manjih zlatnika "Franc Jozef", procenjena je na oko 374.000 evra, što u dinarskoj protivvrednosti iznosi oko 44 miliona dinara.
 
Osim što vrednost zaplenjenog zlata daleko prevazilazi trećinu vrednosti automobila, on je i namenski prepravljan za potrebe krijumčarenja, pa su sve to razlozi zbog kojih je i vozilo zadržano do okončanja prekršajnog postupka.
 
Iz Uprave carine podsećaju da je tokom prethodne godine ukupno zaplenjeno 11,5 kilograma zlata, a da je najveća pojedinačna zaplena zabeležena početkom decembra na Gradini kada su ispod jastuka u kabini jednog kamiona otkrivene zlatne pločice teške 4,5 kilograma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.