Koji su neradni dani za Uskrs i 1. maj?

Uskrs i Praznik rada ove godine u suštini deli samo četiri radna dana.
Koji su neradni dani za Uskrs i 1. maj?
Foto: Pixabay
Koji su neradni dani oko uskršnjeg i prvomajskog praznika, i kako bi zaposleni mogli da spoje neradne dane?
Pravoslavci slave Vaskrs 24. aprila, a slobodni dani će biti od petka 22. aprila do narednog ponedeljka (25. aprila). Drugi dan nakon Uskrsa odnosno Uskršnji utorak, biće radni dan, kada će biti slobodni samo oni koji uspeju da povežu Uskrs sa neradnim danima za 1. maj.
Praznik rada je ove godine takođe produženi vikend - naime 30. april pada na subotu, a slobodni dani traju od nedelje, 1. maja do utorka, 3. maja.
 
Svi koji žele da povežu dva praznika, morali bi da uzmu četiri dana odmora od 26. do 29. aprila, te bi mogli da odmaraju čak 11 dana.
 
Katolički Uskrs i drugi praznici
 
Ove godine katolici Uskrs praznuju od 15. do 18. aprila, pa su petak, 15. april, i ponedeljak, 18. april neradni dani.
 
Prvi sledeći praznik je Dan pobede koji se proslavlja 9. maja, ali to nije slobodan dan, kao i Vidovdan koji se obeležava 28. juna. Radno se obeležava i Dan sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu 21. oktobra.
  • Šidjan

    12.04.2022 21:00
    Nema odmora
    I za Uskrs i za 1 maj.. Javno preduzeće.. Ali mi koji nismo članovi.. Tako nam zapalo..Slučajno ili ne.. Jbg.. Čuvari.. Portiri.. Dežurni.. Vecina nas sa najmanje 4 stepenom.. Ja lično sa 6 im.. A u kancelarijama.. Nepismeni.. Ili kursisti.. Neki su kupili neku diplomu.. Ali teško mogu objasniti šta su završili.. Sve drug član do člana.. Jbg.
  • Saša P.

    11.04.2022 07:05
    Saša P.
    Meni je sve jedno jer radim u privatnom,sektoru a tu se radi stalno! Baš na uskrs radim,nočnu smenu! Ovo važi za zaposlene na državnim jaslama!!!
  • Ivan

    10.04.2022 14:23
    Gregorijanski
    Znam da katolika ima najviše od svih hrišćana, ali osim njih i pravoslavaca postoje i druge denominacije, tako da Uskrs 17. aprila slave i luterani, kalvinisti, metodisti, anglikanci i mnogi drugi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.