Državni revizor: Institut odbio da smeni direktora, on nastavio nezakonito da troši državni novac

Državna revizorska institucija saopštila je da je revizijom poslovanja Instituta ekonomskih nauka u Beogradu utvrdila da je učinjeno teško kršenje obaveze dobrog poslovanja.
Državni revizor: Institut odbio da smeni direktora, on nastavio nezakonito da troši državni novac
Foto: Pixabay
Kako je saopštio revizor, direktoru je neosnovano dato pravo na uvećanje plate po osnovu funkcionerskog dodatka.
Direktor Instituta je Jovan Zubović, a u biografiji se navodi da su mu oblasti naučnoistraživačkog rada ekonomija duvana, poljoprivrede i rada. Doktorirao je na Beogradskoj bankarskoj akademiji 2009. godine.
"Institut nije otklonio otkrivenu nepravilnost koja je utvrđena revizijom poslovanja i odnosi se na neosnovano dato pravo direktoru na uvećanje plate po osnovu funkcionerskog dodatka, već je i dalje nastavljeno sa isplaćivanjem dodatka bez pravnog osnova", navedeno je u izveštaju DRI.
 
Dodaje se da se na taj način nezakonito i dalje troše javna sredstva, o čemu je DRI obavestila Skupštinu Srbije i uputila Upravnom odboru Instituta zahtev za razrešenje odgovornog lica.
 
Upravni odbor Instituta nije, kako je navedeno, usvojio zahtev za razrešenje odgovornog lica, odnosno direktora Instituta.
  • Dejan

    06.04.2023 21:33
    Menadžer u kulinarstvu?
    Šta li je završio menadžment u kulinarstvu ili spa i kozmetički smer? To su najjači smerovi na pomenutom fakultetu koji je završio. https://www.intercollege.ac.cy/
  • Sonja

    05.06.2022 11:04
    Sramota
    On takodje placa sitno od drzavnih para neke ljude oko sebe da cute i podrzavaju ga. To DRI takodje treba da prijavi kao nezakonito.
  • zoki

    05.06.2022 09:34
    odluka je jasna
    Skupstina neka razresi UO i smeni direktors.To je jedino resenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija