Ministarstvo odbrane: Vojska Srbije nije ulazila na teritoriju Kosova

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da Vojska Srbije nije prelazila administrativnu liniju i nije ulazila na teritoriju Kosova i Metohije.
Ministarstvo odbrane: Vojska Srbije nije ulazila na teritoriju Kosova
Foto: 021.rs (arhiva)

Ministarstvo navodi "da prištinska administracija plasira dezinformacije da je došlo do sukoba Vojske Srbije i kosovske policije".

"Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.
"Povodom velikog broja dezinformacija koje u etar namerno plasira prištinska administracija i koje se šire putem lažnih naloga na društvenim mrežama i pojedinih internet sajtova, a u kojima se navodi kako je tobože došlo do nekakvih sukoba Vojske Srbije i takozvane kosovske policije, Ministarstvo odbrane saopštava da Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
 
Podsećamo, posle najave Prištine da u ponedeljak počinje primena odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama, na severu Kosova su na više lokacija postavljene barikade. 
 
Kosovska policija saopštila je potom da je zatvorila prelaze Jarinje i Brnjak.
 
U severnom delu Kosovske Mitrovice ranije danas oglasile su se sirene za uzbunu. Sirene su se čule i u Zubinom Potoku, kao i u Leposaviću.
  • aga

    01.08.2022 08:16
    za
    sad nije , ali ....
  • Vigo

    01.08.2022 07:41
    A posle ćemo da vidimo
    Ni NATO, ni KFOR nisu prešli granicu, za sada.
  • A

    01.08.2022 07:34
    A
    A sta im dase nekom pravda! Jel Kosovo,Srbija jeste odmah uci na celo Kosovo! Da samo,malo sutra!!! E ovo je presmesna komendija! Nato danas izdeveta i da pocnemo ziveti ko ljudi! Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.