Protić: U Srbiji vlada lažno srpstvo i lažno rusofilstvo

Demokratija je vrlo nežna biljčica koja je u Srbiji zgažena voljom vlasti i "tu, osim pobune, nema drugog rešenja", rekao je u intervjuu za Novi magazin istoričar i pravnik Milan St. Protić.
Prema njegovom viđenju, protiv nedemokratske vlasti ne može se boriti "tako što ćete da saučestvujete u političkom životu".
"Onda tu, osim pobune nema, nažalost, drugog rešenja...evo, videćete na šta će da liči novi parlament, to će da bude ista priča kao onomad", predvideo je Protić i ocenio da, ako ne postoje uslovi za demokratski život, onda ne treba u tome učestvovati.
"Onaj koji u tome učestvuje, postaje saučesnik u onome što radi vlast", objasnio je on i primetio da "ima nekih stranaka koje to i ne kriju, a glume opoziciju".
 
"A ima i onih koje kažu da su opozicija, ali ništa ne mari da učestvuju u toj farsi. Tako se u Srbiji nikada neće povratiti demokratija, naprotiv, samo će se sve dublje ići u autokratiju", upozorio je Protić.
 
Prema njegovom uverenju, u Srbiji su na delu "lažno rusofilstvo" i "impresioniranost Putinom". On misli i da je "ovo što danas vlada Srbijom lažno, udbaško srpstvo, koje nema nikakve veze sa našim nacionalnim identitetom".
 
"To je jedno površno, vulgarno, lažno srpstvo kojem pripada i jedan deo opozicije", zaključio je Protić. 
  • Protic bot Vucicev.

    04.08.2022 19:41
    Radi za Vucica .
    Posle tv prenosa skupstine, u kojem je posle mnogo vremena mogao narod direktno na tv-u da bez cenzure cuje glas opozicije. Rezim je izmerio popularnost i video da mu nikako ne odgovaraju tv prenosi skupstine na Rts2. I odma je Vuciic poslao Protica da zagovara opoziciju da bojkotuje skupstinu, kako narod na tv-u nebi cuo sve o aferama SNS-a. Isto tako je radjeno onda kad su pozivali da se ne izlazi na izbore jer su namesteni i nema svrhe. Videli smo ove izbore, sto veca izlaznost i rezim je uzdrman, SNS se provukao sa 40% glasova, ali sada sa tv prenosima skupstine ce rezim SNS pasti
  • Nema vam sreće ni

    04.08.2022 16:44
    od Protića prote
    A sta je Prota nego velikosrbenda obucen u demokratski kaput. Unuk Protica iz vlade onog nesretnika Pašića paše i Karadjordjevica. Ne bi se usrecili s njime, mozda je bolji od ovih, ali sigurno nije dobar. Isto misli kao i ovi, samo bi on svoje političke ideje ostvario na ' pametniji ' nacin.
  • Mira

    04.08.2022 15:23
    Protić
    Gospodine Protiću hvala Bogu prepoznali ste da je najgore od najgoreg od opozicije ušlo u parlament... Još kad sam videla da je jedan od potpredsednika Borko Stefanović... šta da vam kažem...biće to katastrofa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija