"Srbija od 1. septembra ulazi u period strašne nestabilnosti"

Ana Brnabić izjavila je da je Beograd zadovoljan dogovorom s Prištinom o ličnim kartama u granicama onog što je moglo da se očekuje, da nije bilo prostora za manevar.
"Srbija od 1. septembra ulazi u period strašne nestabilnosti"
Foto: 021.rs
"Aleksandar Vučić je kao ozbiljan državnik rekao da nije zadovoljan sporazumom iz 2011, da nije bio u najboljem interesu Srbije i Srba na KiM, a vi kao ozbiljna država morate da primenite međunarodne sporazume. Vučić je uspeo da napravi najbolju moguću situaciju za Srbe na KiM, da ih zaštitimo i omogućimo što normalniji život i dalje prisustvo Srbije na KiM", rekla je Brnabić na TV Prva.
Brnabić je takođe rekla da se od 1. septembra ulazi u period "strašne nestabilnosti", jer dogovora o registarskim tablicama nema, a Priština je odbila kompromisno rešenje sa KS tablicama, koje su statusno neutralne.
"Ne znamo kako će se kosovski političari ponašati, oni su neodgovorno pokazali koliko im nije stalo do mira, do 31. oktobra oktobra svi moraju da promene tablice i prihvate tablice koje hoće Priština, ali mi ne odustajemo od KM tablica", rekla je Brnabić.
 
Premijerka je takođe poručila da svi kapaciteti Srbije u septembru moraju biti usmereni na Kosovo i Metohiju, kako bi se sprečio bilo kakav vid nasilja i obezbedio mir, i da je to prioritet.
 
Brnabić je, kada je i pitanju odlaganje Evroprajda, istakla da je upravo SNS prvi put obezbedio Prajd, kao i održavanje parade u prethodnih osam godina, čime je, kaže, ta stranka pokazala koliko poštuje ljudska prava.
  • Najsposobniji

    01.09.2022 20:05
    Nasa je velika sreca sto u nestabilna vremena ulazmo sa najboljim i najskolovanijim ljudima koje Srbija ima u ovom trenutku.
  • Veseli Vojvodjanin

    31.08.2022 18:34
    Mucke
    Srbija ko pokvarena ploca , samo jedno te isto politicari melju oni patriote za fotelje a narod ko j*be, propali razgovori sa Paorima nisu nista postigli da nas zemljoradnik bolje zivi ili bolje da prezivi, priznase Kosovo mada stavise bilborde da nepriznaju pristinska dokumeta ali priznaju ih zanimljivo, kraljica evroprajda je i dalje premijerka da bi se sto vise uvukli Solcu i Briselu da su evropski nastrojeni ovo su ko Dospije samo u drugom dresu mada tako ce biti sve dok narod ne obori kapitalizam i Americku/Rusku Demokratiju , treba Srbiji covek koji ce da radi za Narod a ne iterese Evrope donosi na m ivesticije ok al sve fabrike su montaz demotaz danas su tu sutra nisu , nema nista konkretno sve je otislo ko u seriji Mucke samo nam fali Del boy i Rodni a moze biti i da smo u stripu Alan Ford XDXDXD
  • Mara Vojvodjanka

    31.08.2022 17:49
    Naša deca
    Draga Ana, gde je mleko za našu decu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.