Na prelazima s Kosovom postavljeni disklejmeri

Na svim carinskim punktovima na administrativnim prelazima od jutros su postavljeni disklejmeri.
Disklejmeri sadrže obaveštenje da je korišćenje ličnih karata koje su izdale vlasti u Prištini omogućeno isključivo iz praktičnih razloga, radi slobode kretanja i da se to ne može tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.
Kako javlja Kosovo onlajn, u disklejmerima se navodi i da korišćenje ličnih karata koje je izdala Priština ne može da se tumači kao pristanak Beograda na odstupanje od Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244.
 
Disklejmeri su postavljeni dan uoči početka primene novog režima i napisani su na srpskom i engleskom jeziku.
 
 
U subotu, 27. avgusta Beograd i Priština su postigli dogovor o ličnim dokumentima, prema kome je Beograd pristao da ukine dokumenta za vlasnike ličnih karata iz Kosova, dok je Priština pristala da ih ne uvodi za vlasnike ličnih karata iz Srbije. 
  • Drug Breznjev

    01.09.2022 06:25
    Lepo
    Nema na albanskom,neće da čitaju a jako je važno
  • Aleksandar

    31.08.2022 21:49
    A zašto je ljudima...
    Kosovo tako bitno?
    Ljudima od kojih većina verovatno nikada nije nogom kročila na isto to Kosovo.
    Isto tako verujem da većina tih ljudi ni ne poznaje istoriju tog Kosovo dalje od nekoliko manastira.

    Ako je moguće promišljen odgovor sa više sadržaja od "srce Srbije" i "zato što je naše"
    Hvala :)
  • ggg

    31.08.2022 18:14
    BR@vO
    Ovim cinom ne da nismo ukazali da ne priznajemo Kosovo, nego smo pokazali da smo ustvari mi lazna drzava. Sve sto pise na disklejmeru je neprofesionalno napisano, a sama sustina poruke je u prevodu "ja sam dete koje ima loptu i ne zna da igra fudbal. Prebili su me, uzeli mi loptu i sad sam na golu jer sam usput shvatio da volim da branim".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija