Zekić na strani Mitrovića u najglupljem ratu: Razotkriti društvene anomalije poput Bake Praseta

U tabloidnim rovovima Srbije već nekoliko dana unazad vodi se jedan od najbeznačajnijih ratova - onaj između Željka Mitrovića i jutjubera Bake Praseta.

Svaki tabloid je zauzeo svoju stranu, pa su jedni u ružičastim rovovima, a oni drugi u jutjuberskim. To na kojoj su strani uglavnom zavisi i od političkog usmerenja samih tabloida. 

Pale su brojne uvrede na obe strane, tačno onakve kakve možete da zamislite da dolaze iz glava Željka Mitrovića i Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase. Brzo su tabloidi preneli i šta je poručio otac popularnog jutjubera, inače sveštenik Nenad Ilić, jer nas je istorija naučila da u svakom ratu svoju ulogu odigra i crkva.

Posmatračka misija u ovom besmislenom ratu, pokrenutom zbog navodnih dugovanja, pa proširenog na razne optužbe i grozote, trebalo bi da bude Regulatorno telo za elektronske medije. 
 
Neko iz ovog tela se konačno i oglasio, nakon najave Željka Mitrovića da će u četvrtak emitovati "dokumentarac" o Baki Prasetu, u kojem će "otkriti kriminalne aktivnosti" ovog jutjubera. Prethodno je Mitrović na svojim platformama emitovao pesmu "Kara Karma Baka Prase" u kojoj se poručuje "izvadite koplje i napad na prasca, udri ga, udri ga, udri, sine, udri ga".
 
Ipak, Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić smatra da Mitrović ne zloupotrebljava nacionalnu frekvenciju u cilju ličnog obračuna, što je radio i prethodnih godina. Kako poručuje za Danas, REM u ovom slučaju neće ni reagovati.
 
"Smatram da je od izuzetnog javnog interesa razotkriti društvene anomalije, među kojima je i ta koja se predstavlja kao Baka Prase i ne vidim ništa sporno u emitovanju takvog kontenta, niti zloupotrebu javnog prostora na navedenoj televiziji sa nacionalnom pokrivenošću. Uostalom, kao što je rekao novopostavljeni predsednik skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, gdin Siniša Kovačević, razmišljaću o tome kad se vratim sa odmora", navela je Zekić.
Međutim, ne smatraju svi u REM-u tako. Višnja Aranđelović, jedna od članica Saveta REM-a, u izjavi za Nova.rs, osudila je emitovanje spota o jutjuberu. Ona smatra da Željko Mitrović koristi svoje glasilo za lične obračune.
 
"Vlasnik Pinka nije jedini medijski gazda u Srbiji koji svoje glasilo koristi za lične obračune, ali Željko Mitrović zaslužuje javnu kritiku jer je od Srbije na korišćenje dobio dragoceno javno dobro. To me je brinulo i tokom razgovora povodom dodele dozvola za nacionalno emitovanje. Možda jedna pesma ne bi zavredila pažnju da razračunavanje sa svakim ko ugrožava i najsitniji Mitrovićev interes nije postao njegov obrazac ponašanja. Ta vrsta ličnog i političkog razračunavanja vlasnika medija sa neistomišljenicima je fenomen u srpskom novinarstvu i prisutan je i na drugim televizijama koje pretenduju da postanu nacionalne", poručila je Aranđelović.
  • kruska

    29.10.2022 03:35
    #mpqrc
    Zlo i naopako. Naravno da treba da mu se ukine nacionalna frekvencija. Sramota šta se u toj zadruzi sve prikazuje krajnje bezobrazno. Ugasiti i mitrovića i pink. Truju naciju,penzionerima mozak ispiraju već godinama. Da povratiš koliko ima prljavih tu stvari.
  • R49

    06.09.2022 20:42
    Zlo
    zekićka je rođena za radio, pod uslovom da je ton na nuli. Žena odavno priča besmislice i vređa zdrav razum. REM treba ukinuti. Apsolutno je štetan.
  • Hublo

    06.09.2022 19:06
    Strpljivo narode. Ovo sa Vučićem je poslednja anomalija politike u Srbiji ikada. Prosto je savršen odnos moralnih patuljaka, uplašenih, ucenjenih, vernika, obožavalaca, interesdžija... To je samo sada i možda opet za 10000 godina. Jedan gnusni lik to savršeno eksploatiše. Niti je sjajan glumac, niti je harizmatičan. Ali eto... CHANGE IS THE ONLY CONSTANT!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.