Ćuta: Kineski nasilnici napali branioce planine Starica, Vulin i policija da reaguju

Kopredsednik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da reaguje zbog "eskalacije sukoba" na planini Starica kod Majdanpeka.
Ćuta: Kineski nasilnici napali branioce planine Starica, Vulin i policija da reaguju
Foto: 021.rs
Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da je "u toku napad kamenicama na kamp branilaca Starice" iza kog, po njegovim rečima, stoje "kineski nasilnici".
"Pre dva dana došlo je do teškog fizičkog sukoba, na jednom od puteva na prilazu ka kampu, između aktivista i lica kineske nacionalnosti koji su pokušali da fizičkim preprekama i silom onemoguće prilaz kampu. Navedena lica predstavila su se kao pripadnici vojske Narodne Republike Kine", naveo je Jovanović a prenela stranka Zajedno.
Pozvao je ministra unutrašnjih poslova da "odmah postupi po svojim ovlašćenjima i spreči napad kineskih nasilnika na građane Srbije".
 
"U suprotnom, biće odgovoran za sve nastale posledice", naveo je kopredsednik stranke Zajedno.
 
Jovanović je u vezi situacije na planini Starica zatražio "hitan prijem" kod ministarki rudarstva i ekologije, Zorane Mihajlović i Irene Vujović.
 
Aktivisti optužuju kinesku kompaniju Ziđin za "miniranje" planine, dok je ministarka rudarstva i energetike ranije izjavila da su miniranja na teritoriji opštine Majdanpek izvršena "kako bi se sanirala stenska masa, s obzirom na pretnju odrona".
  • Djekson

    12.09.2022 19:57
    Stara Planina
    Cufto kupi Aktivistima Šlemove vidiš da Napadaju Kineze a oni su Opasni Karatisti
  • Jelena

    10.09.2022 08:59
    Srbi koji su dozvolili vršljanje u Majdanpeku su krivi. Ne znam šta očekujete od kineskog radnika, da kaže da se odriče posla zbog Srbije i srpstva? Za kineskog radnika je to obično radno mesto gde su došli neki ljudi da ga uznemiravaju u obavljaju posla. Njemu je naređeno da radi i osim toga on ne razmišlja šta i kako (a i zašto bi). Nego, opet se prst upire gde ne treba, a zna se gde treba da se upire - na Vladu Srbije.
  • /

    09.09.2022 07:28
    /
    naravno, vest bez odziva.
    u naslov treba staviti lgbt, kosovo, ugrozenisrbi, ugrozenacirilica i sl

    ovo se ni u protektoratu ne desava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.