Drama se nastavlja: DS traži Vučićevu ostavku; Vučić: Ako treba, sam ću da odem

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević ocenio je danas da je politika po pitanju Kosova koju je vlast vodila u poslednjih 10 godina katastrofalna i pogubna po državu Srbiju.
Pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da podnese ostavku, jer je to "najbolje i za njega i za Srbiju".
Milivojević je, na sednici Skupštine Srbije, rekao da vlast 10 godina ubeđuje narod kako vodi najbolju politiku, koja je mudra, da je Srbija pobedila sa 5:0, a da je ta politika, bez obzira na to da li su je vodili kao radikali ili naprednjaci, katastrofalna.
"Tražite konsenzus - sa kim, sa lopovima, bitangama, kriminalcima, tako ste nas nazivali. Vama ne treba konsenzus, vama treba krivac", konstatovao je on, poručujući da nema konsenzusa sa politikom vlasti.
 
Milivojević je istakao da je Vučić u utorak doveo na balkon Skupštine "stranački megafon" Simu Spasića da prati sednicu, i poručio mu da dovede bivše predsednike opština Grocka i Brus, Zorana Milojevića Zelju i druge da aplaudiraju.
 
"Dovedite i iz zatvora i Veljka Belivuka, vašeg istaknutog člana, i sve članove Srpske napredne stranke (SNS) pustite iz zatvora da dođu, podignite još jedan sprat u Skupštini da mogu da vam aplaudiraju", poručio je Milojević.
 
On je pozvao Vučića da nakon podnošenja ostavke, završi školu za košarkaškog trenera, jer je klupa reprezentacije upražnjena. Milivojevićevo izlaganje je bilo praćeno stalnim dobacivanjima i provokacijama poslanika SNS
 
Vučić: Ako treba, sam ću da odem
 
Ako bude bilo potrebe, ostavku ću sam da podnesem i nemojte da brinete, ne morate vi da me na to pozivate, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na poziv poslanika Demokratske stranke da podnese ostavku zbog neuspeha kosovske politike.
 
"Vi ste izgubili na poštenim izborima na kojima su meni bile vezane ruke zbog situacije u Ukrajini. Da nisu, dobili bismo više glasova", rekao je  Vučić.
 
On je ukazao na to da je vreme vlasti DS bio najmračniji period u istoriji Srbije od 1918. godine i da je njihova vlast eufemizam za organizovani kriminal i pljačku.
 
"Kažete - nema rešenja, moguće je da nema rešenja. Nije Kosovo proglasilo protivpravno nezavisnost, koju mi ne priznajemo u vreme Aleksandra Vučića, već u vaše vreme. Više puta smo čuli kako su Srbi sa Kosova krivi pošto učestvuju u Vladi na Kosovu. Znate, ljudi iz DS, poput (Goran) Bogdanovića, učestvovali su u vlasti na Kosovu, vladi Bajrama Redžepija", podsetio je Vučić.
  • Seljak

    14.09.2022 23:22
    ??
    Da mi je znati ko bi ga zamenio..
  • Jola

    14.09.2022 17:33
    Još nije shvatio da bolje da da ostavku?
  • Pera iz bivseg DDR-a

    14.09.2022 14:39
    Ivica Dacic u Skupstini Srbije je izjavio: “Ja sam u ovoj sali od 1992. godine.”

    Jeziva recenica, koja govori mnogo o Tadicu, 5.Oktobru, narodu i buducnosti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.