Ambasadori Kvinte uručili Vučiću dokument, zabrinuti zbog mogućeg narušavanja stabilnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadore zemalja Kvinte - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefa Delegacije EU u Srbiji.
Vučić je ambasadore zemalja Kvinte i šefa Delegacije EU primio na njihov zahtev, saopšteno je iz predsednikove Službe za saradnju sa medijima.
Kako se navodi, ambasadori su Vučiću uručili zajednički dokument u kome izražavaju zabrinutost zbog mogućeg narušavanja stabilnosti u regionu, a uoči isticanja roka za preregistraciju vozila sa srpskim tablicama na Kosovu i Metohiji.
Predsednik je rekao da deli zabrinutost zbog mogućih tenzija, dodavši da je Srbija posvećena dijalogu kao načinu rešavanja otvorenih pitanja, na korist Srba i Albanaca koji žive na Kosovu i Metohiji, neugrožavajući svoje državne i nacionalne interese.
 
Ukazao je na to da su dosadašnje napetosti nastajale zbog jednostranih poteza Prištine, kao i na to da Priština ne poštuje odredbe Sporazuma o slobodi kretanja, zaključenog uz posredstvo EU.
 
 
U saopštenju se navodi da su ambasadori Kvinte i šef Delegacije EU zahvalili predsedniku Vučiću na konstruktivnom angažovanju Srbije u ispunjavanju Mape puta za primenu sporazuma o energetici, kao dela dijaloga sa Prištinom.
 
Nakon sastanka, Vučić je na Instagramu napisao da je sa ambasadorima Kvinte i EU imao ozbiljne i za Srbiju suštinski važne razgovore.
 
"Uprkos svim izazovima nastavljamo da vodimo odgovornu politiku koja čuva mir i nacionalne interese naše zemlje, da štitimo slobodarski duh i samostalnost Srbije i uvek i svima govorimo istinu", naveo je Vučić.
  • B. Miljkovic

    21.10.2022 15:37
    Neki drugi
    Sve je tacno. Vazno je! Ali, to nije vise najvaznije ni za nas, a ni za njih! Ni za Srbiju, a ni za zemlje Kvinte!
    Kultura nekaznjivosti najstrasnijih zlocina i najgnusnijih ubistava, kao i nepostovanje svih tacaka Ustava Srbije vezanih za ljudska prava i nepostovanje Univerzalne deklaracije ljudskih prava UN u Srbiji, sto je poznato hiljadama ljudi i sto je neizreciva i veoma velika opasnost za medjunarodnu zajednicu i za sve zemlje sveta i sto veoma lako moze dovesti do kraja ove civilizacije, koja ce se samo tim bezumljem i dezorganizovanjem urusiti!
    Ambasadori zemalja Kvinte morali su da predsedniku Vucicu predoce, da moze i da bi morao da zavrsi pred Medjunarodnim sudom u Hagu za zlocine protiv covecnosti u miru i reci mu da ce odgovarati zbog komandne odgovornosti. Njima to nije ni palo na pamet i oni takodje ne vide nikakvu vezu i opanost za potpuno urusavanje opste bezbednosne politike kako Evrope, tako i sveta! Oni su, kao i njihove zemlje,svi popadali na ispitu izazova civilizacijskog urunuca!
  • B. Miljkovic

    21.10.2022 14:51
    B. Miljkovic
    Nista ove drzave,nisu urucile i zahtevale,sto nije dogovoreno i obecano! Kosovo je drzava i to svi znamo!!! Zato nam,EU i SAD daju,tolike pomoci od Bombardovanja do dana,danasnjeg i nelazite vise,sto je i sam AV potvrdio,sinocnim obracanjem! Rokovi su pri kraju i sada je malo,frka u SNS redovima jer ce izgubiti dosta,podrske pa taktiziraju da dobiju na vremenu! Ovo svi znaju i cemu,dramaturgije?! Drzavnim botovima bice,povecane plate,malo penzije,kao glavno glasacko telo i caooo!!! Sve je to,normalno...samo,takvom trgovinom i avanturizmom se rasparcava,ostatak drzave,Sndzak,Vojvodina...ili je i to u dogovoru..?! Zato je narod i doveden u inferiornost i jedan vid,impontentnosti da je svakog sada,bas briga za sve sem da prezivi!!! Potajte prosecnog,gradjanina danas sta misli o Kosovu,Rusiji,Politici ..sta ce reci..ma zaboleme za sve hocu pare da zaradim i zivim a ne prezivljavam ko moji roditelji!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija