Rakić: Blokiramo sve prelaze ako Priština krene da nam oduzima tablice

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da će Srbi "pružiti miran, nenasilan, demokratski otpor ako bilo ko krene da im oduzima imovinu".
Kako je rekao posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, pod imovinom misli na tablice i vozila.
"Biće to nenasilan otpor naroda, ali nažalost niko ne zna u šta će se sve to pretvoriti i u šta će se izroditi, ako bude nasilja nad našom imovinom", rekao je Rakić, posle sastanka u Palati Srbija.
On je rekao da "ako Priština krene sa nasilnom akcijiom oduzimanja vozila sa KM tablicama blokiraćemo sve prelaze i ulaze od severa ka centralom Kosovu".
 
Za 10 časova zakazana je i Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.
 
Vlasti u Prištini najavile su da će 1. novembra stupiti na snagu odluka o preregistraciji vozila na RKS table, koja su do tog datuma imala tablice na imena gradova sa severa Kosova.
 
Predstavnici zemalja Kvinte, ali i specijalni izaslanici SAD i Evropske unije, tražili su od Prištine da tu odluku odloži do 1. septembra 2023. godine.
  • zztop

    27.10.2022 23:31
    Udarit će nove disklejmere kao : dragi srbi dok sedite u kolima ne vidite tablice,a kad izađete nemojte ih gledati i prati...
  • Stohadin

    27.10.2022 20:07
    Protesti
    Bojim se da će ne samo granični prelazi između Srbije i Kosova biti "mirno" blokirani....
    Biće svi granični prelazi izneđu Srbije i iokolnih zemalja biti zatvoreni.
  • Dejan

    27.10.2022 17:04
    Srb
    Isti ovaj princip oduzimanja auta ptimenjuje srbijanska policija vec godinama,zato i stoje na naplatnim rampama i stalno zaustavljaju stranske tablice !! Aloo kosovari,niko vam nije rekao da zivite u drugoj republici, druga pravila,drugi zakoni ! Ko vas u bgd nagovara da ovo radite ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija