Kurti: Odluka o tablicama ostaje, uz neke izmene

Premijer Kosova Aljbin Kurti saopštio je da odluka o zameni registarskih tablica ostaje na snazi, ali uz izmene koje podrazumevaju da puna primena RKS tablica počne posle 21. aprila iduće godine.

Kurti je posle sednice vlade rekao da je doneta odluka da, od 1. do 21. novembra, Srbima koji nisu preregistrovali vozila na "RKS" tablice bude izrečena opomena.

Kako je naveo, odlučeno je i da od 21. novembra do 21. januara iduće godine važi mera novčane kazne, dok bi od 21. januara do 21. aprila Srbi koristili probne tablice.

Nakon toga, kako je dodao, na KiM neće biti dozvoljene druge registarske oznake osim "RKS".
 
Prema njegovim rečima, Priština je ovim rešenjem "pokazala ozbiljnost da sprovede odluku o zameni tablica i da pruži šansu svima onima koji žele da se integrišu".
 
Kurti je naveo i da su o novom predlogu obavešteni i ambasadori zemalja Kvinte i EU.
 
Priština je nameravala da odluku o tablicama sprovede 1. avgusta, ali je na zahtev međunarodne zajednice primenu odložila do 31. oktobra.
  • Samo ideja

    29.10.2022 11:09
    da srpska lista otvori poslovnicu za iznajmljivanje el.trotineta. Em biznis, em nema frke oko tablica. ;);)
  • Ssy

    29.10.2022 07:40
    Ne zna gde udara glavom
    Kurti je državnik koji zna šta hoće i šta može. Vođa zna samo da kukumavči i kukumavči. I da ponovim za one koji nisu obratili pažnju: Vođa samo kukumavči.
  • Ana

    29.10.2022 00:36
    Šta na to kaže ovaj naš što uspija i kao razmišlja, za deset godina samo zbunuje srpski narod, ništa pametno im nije savetovao, koje barikade nek stanu političari što šetkaju tamo vamo a ne običan narod.






Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija