Selaković: Na Kosovu je na snazi povampireni fašizam

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikola Selaković izjavio je da je na Kosovu dominantna ideologija mržnje koja nastoji da potre i uništi sve što je drugačije.
Selaković: Na Kosovu je na snazi povampireni fašizam
Foto: FoNet (Zoran Mrđa)
Na memorijalnom koncertu povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, u Narodnom pozorištu u Beogradu, Selaković je rekao da Srbija neće dozvoliti sebi da "reaktivno, odgovarajući na ideologiju mržnje, i sama postane zatrovana mržnjom".
Selaković je rekao da je Srbija, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, "država koja je ponosna na svoju slobodarsku i antifašističku tradiciju i identitet".
"Srbija je država koja se dosledno zalaže za mir među narodima i biće u prvim redovima borbe protiv svih oblika političkog ekstremizma", kazao je doskorašnji šef srpske diplomatije.
 
On je naveo da su razmere stradanja jevrejskog naroda u Holokaustu "večno upozorenje koliko čovek i njegovo društvo mogu nisko da padnu".
 
"Postoje još neki narodi koji su u Drugom svetskom ratu stradali na sličan način, zato što ih je neko prepoznao kao manje vredne i nedostojne postojanja. To su svakako Romi, o čijem stradanju i dalje nedovoljno govorimo, ali to su i Srbi, jer i oni su na prostoru Nezavisne Države Hrvatske zatirani u skladu sa originalno antisemitskim konceptom: trećinu pobiti, trećinu pokrstiti i trećinu proterati", rekao je Selaković.
 
Selaković je kazao i da su "srpska kolektivna svest i državotvorna ideologija trajno oblikovane antirasizmom i antifašizmom".
 
"Svojim ponašanjem danas, kao i u Drugom svetskom ratu, svedočimo da su naše osnovne vrednosti sloboda i pravda, kao jedini održiv temelj istinskog patriotizma", dodao je.
  • Rade

    11.11.2022 20:47
    Ništa više od onoga što ste vi!
  • zztop

    10.11.2022 11:55
    Selakoviću nemoj tako očito putinovski , šta sad sledi, da idemo na kosovo sa specijalnom operacijom protiv kako ti kažeš fašizma , dajte možete vi malo pametnije...
  • Dragan

    10.11.2022 09:00
    Dragan
    Nebih rekao! Pre je u Srbiji fasizam i diktatura jer kod Albanaca vazi drugi zakoni koji nedozvoljavaju,Idolofasizam i diktaturu! Ko je upuceniji zna o cemu,pisem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.