Novinar NIN-a Vuk Cvijić dobitnik nagrade "Aleksandar Tijanić"

Novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić ovogodišnji je dobitnik nagrade Udruženja novinara Srbije (UNS) "Aleksandar Tijanić".
UNS ovu nagradu dodeljuje za borbenost u novinarstvu.
U saopštenju je istaknuto da se za Cvijićevo ime vezuju hrabrost i profesionalizam i da to znači da je etičan u načinu kako se odnosi prema sagovornicima i činjenicama.
"Ovo nije najsrećnije vreme za istraživačke novinare, naprotiv. I upravo zato su novinari kao što je Cvijić dragocenost u ovoj našoj posrnuloj profesiji", navedeno je u obrazloženju žirija.
 
Navedeno je da je Cvijić uporan i vredan, da neprekidno radi na priči za koju veruje da je njeno objavljivanje u javnom interesu i da je veoma pažljiv prema podacima do kojih dolazi i koje revnosno proverava.
 
"To znači da se ne plaši nijedne teme, u čiji god interes da ona dira - bilo politički, bilo partijski, bilo ekonomski ili kriminalno koruptivni i istraživačke priče koje Cvijić objavljuje u nedeljniku NIN imaju samo jednog gospodara - istinu", navedeno je u obrazloženju. 
  • Džuli

    13.12.2022 18:35
    Nagrada
    Bravo za časnog novinara Vuka Cvijića
  • Slobodni Liman

    13.12.2022 18:11
    "U saopštenju je istaknuto da se za Cvijićevo ime vezuju hrabrost i profesionalizam i da to znači da je etičan u načinu kako se odnosi prema sagovornicima i činjenicama."

    Od reči do reči! I konstantno!

    Bravo Vuče! Čestitke i samo hrabro napred!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poskupljuje pretplata za RTS i RTV

Pretplata za RTS i RTV biće 50 dinara skuplja, predviđeno je predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.