Rio Tinto: Nismo odustali od projekta Jadar u Srbiji

Izvršni direktor Rio Tinto Ltd Džejkob Stausholm izjavio je da kompanija nije odustala od litijumskog projekta Jadar u Srbiji.
Rio Tinto: Nismo odustali od projekta Jadar u Srbiji
Foto: 021.rs
Kako prenosi Rojters, Stausholm je na brifingu za investitore u Sidneju izjavio da to predstavlja "neverovatnu vrednost".
"To treba svetu, potrebno je Srbiji. Moramo da smislimo kako da to uradimo. Jedino što bih danas rekao je da nismo odustali", rekao je on.
Rojters podseća na to da je Rio Tinto u julu saopštio da "istražuje sve opcije" u vezi sa projektom Jadar kada je reč o zabrinutosti lokalne zajednice.
 
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je nedavno da ne vidi mogućnost da se projekat Jadar oživi, ali da kod nje i dalje postoji žal, jer je to, prema njenim rečima, bila istorijska šansa za razvoj Srbije.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć na RTS da voli da priča o litijumu, da je on strašno važan i "da smo napravili strašnu grešku što smo stopirali projekat Jadar".
  • Ralle

    16.12.2022 22:41
    Mozda bi ponùdio braci kinezima da kopaju to zlato,jadna nam majka..unistice nas te prljave tehnologije..lagano..ling long u sred banata,gume ce dotuci onaj jadni Begej a ljuďima nek je bog u pomoci i svima nama

  • Selektivna ekologija

    16.12.2022 17:11
    @Vlade
    U tom slučaju gde su protesti da se zatvore svi rudnici u Srbiji? Da se zatvore kopovi uglja, rudnici zlata i svega ostalog? I nisam nijednom rečju tvrdio da je rudarstvo prosperitetna grana privrede, bio bih zahvalan da ne stavljaš svoje reči u moja usta.
  • Vlade

    16.12.2022 15:03
    @Selektivna ekologija

    Nisam Mićo ali odgovoriću u svoje ime - Svako sa imalo pameti će biti protiv apsolutno svih rudnika. Rudnici u Jugoslaviji su imali smisla pošto su podržavali industriju zemlje. Sada nema više industrije, već raznorazne globalne korporacije dolaze i za smešne novce izvlače rudna bogatstva, plaćaju besmisleno malu rudnu rentu uništavaju okolinu i životnu sredinu.

    Rudarenje je prljava delatnost 19. veka. Ako je to prosperitetna grana privrede, reci mi da li je Švajcarska rudarska zemlja? Ili na primer, Singapur?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija