Izdali 54 potvrde o vakcinaciji onima koji nisu primili vakcinu

Dve osobe uhapšene su zbog sumnje da su u Domu zdravlja "Kovačica" izdavale potvrde o vakcinaciji protiv kovida i onima koji nisu primili vakcinu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Izdali 54 potvrde o vakcinaciji onima koji nisu primili vakcinu
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Kako se navodi, sumnja se da je odgovorno lice tog Doma zdravlja, P.V. (59), od novembra 2021. do februara 2022. godine potpisivalo evidencije o vakcinaciji 54 osobe, od kojih su 13 državljani Srbije, a 41 strani državljanin.
Pomoćna radnica tokom vakcinacije, M.R. (45), osumnjičena je da je te podatke evidentirala u centralizovanu elektronsku bazu podataka, iako je znala da te osobe nisu primile vakcine.
Policija ističe da je proverama utvrđeno i da u trenutku navodne vakcinacije te osobe nisu bile u Srbiji.
 
Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja, privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Jh

    28.12.2022 21:21
    A tek koliko je dece u domovima zdravlja dobilo lažne potvrde o MMR primljenoj vakcini..Kad nam eođe epidemija tih bolesti ima da nevakcinisani padaju kao bele lale. Kao pre neku godinu kada je 33 osobe umrlo a mogli su imati vakcinu i da sve bude ok.. Ali to je Srbija, zatucan smo narod..
  • Мисирац

    28.12.2022 20:57
    Живи били 100 година.
  • Zivela Srbija

    28.12.2022 19:52
    A osobama koje su izdale lazne diplome i doktorate srpskim polupismenim politicarima dati orden Svetog Save!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.