Odloženo suđenje Goranu Davidoviću

Suđenje Goranu Davidoviću (35) i još osmorici zbog napada na učesnike antifašističkog skupa u Novom Sadu, odloženo je na zahtev Davidovićevog branioca, saopštio je Viši sud u Novom Sadu.

Suđenje Goranu Davidoviću (35) i još osmorici zbog napada na učesnike antifašističkog skupa u Novom Sadu, odloženo je na zahtev Davidovićevog branioca, saopštio je Viši sud u Novom Sadu. Suđenje je bilo zakazano za danas, sutra i u sredu, ali je odloženo zato što je u toku postupak ekstradicije Davidovića, koji je u pritvoru u Nemačkoj. U saopštenju Višeg suda se navodi da je suđenje odloženo i zbog zahteva odbrane okrivljenog Dolfa Pospiša (26), koji je podneo predlog sporazuma o priznanju krivice, ali i na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Davidoviću, Pospišu i Nedeljku Pešiću (23) iz Šapca sudi se jer su se 7. oktobra 2007. popeli na ogradu Doma vojske, iako im je policija zabranila okupljanje, i započeli verbalni, a nakon toga i fizički sukob sa učesnicima antifašističkog skupa, bacajući kamenice i tvrde predmete na njih, te isprovocirali kasniji sukob. Zbog nasilničkog ponašanja optuženi su i Radomir Dickov (35) iz Novog Sada, Uroš Stojanović (32) iz Beograda, Danijel Petrović (24) iz Novog Sada, Vladan Negovanović (24) iz Novog Sada, Predrag Milovanović (28) iz Zemuna i Predrag Golubović (28) iz Priboja.

Davidović je ranije osuđen na godinu dana zatvora zbog širenja verske, nacionalne i rasne mržnje kada je sa još 13 osuđenih pripadnika Nacionalnog stroja prekinuo antifašističku tribinu na Filozofskom fakultetu i ugrozio sigurnost publike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija