Zbog zamućenja izvorišta u šest mesta u opštini Gadžin Han voda nije za piće

Zbog zamućenja izvorišta u Gornjem Dušniku, u opštini Gadžin Han, stanovnici šest mesta koja se snabdevaju sa tog izvorišta upozoreni su da voda nije za piće i pripremu hrane.
Zbog zamućenja izvorišta u šest mesta u opštini Gadžin Han voda nije za piće
Foto: Pixabay
To je rekao danas predstavnik Direkcije za izgradnju i komunalne deltatnosti te opštine Saša Tasković.
Prema njegovim rečima, voda od juče nije za piće i pripremu hrane u Gadžinom Hanu, Marinoj Kutini, Krastavču, Dugoj Poljani, Gornjem Dušniku i Donjem Dušniku. 
"O zamućenju izvorišta obavestili smo Institut za javno zdravlje Srbije i juče i danas su uradili vanredne analize. Narednih dana će takođe uzimati uzorke i kada analize budu pokazale dobar kvalitet vode, obavestićemo meštane da mogu da je koriste", kazao je Tasković.  
 
Prema njegovim rečima, Direkcija je obezbedila od niškog vodovoda cisternu sa pijaćom vodom i ta cisterna će biti na raspolaganju sve dok voda ne bude mogla ponovo da se koristi. 
 
"Cisterna će danas popodne biti u Gadžinom Hanu, a sutra od 8.30 kreće najpre od Gadžinog Hana, potom će u 10.30 biti u Gornjem Dušniku, u 12.30 u Marinoj Kutini i posle 14 časova ponovo u Gadžinom Hanu", kazao je Tasković. 
 
Kako je kazao, Direkcija za izgradnju i komunalne delatnosti obavestila je meštane o zamućenju vode posredstvom svoje zvanične stranice i lokalnih medija. 
 
Tasković je rekao da se nakon jučerašnjeg vidnog zamućenja, izvorište u Gornjem Dušniku dosta izbistrilo. 
  • Gaďžin

    05.04.2023 22:00
    Gadžin Han se priključio Vojvodini. Dobro došli, braćo!
  • Žedni Zrenjaninac

    05.04.2023 19:42
    Izdržite, braćo. Mi u Zrenjaninu nemamo vodu već 20 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.