VIDEO: Aktivista na skupštini Rio Tinta u Londonu izneo zastavu "Ne damo Jadar"

Na godišnjoj skupštini kompanije Rio Tinto u Londonu pojavio se i govorio Nebojša Petković iz udruženja "Ne damo Jadar".
On je na početku svog izlaganja rekao da dolazi iz Gornjih Nedeljica, gde Rio Tinto namerava da otvori rudnik i postavio pitanja okupljenim direktorima, prenosi N1.
"Šta vaši zaposleni tačno rade u svojim kancelarijama u Loznici i zašto, umesto da napustite Srbiju, pošto je prostorni plan ukinut, nastavljate da kupujete imovinu. Došao sam da vam prenesem poruku da će se ovo udruženje boriti protiv vas dok vas ne oteramo iz Srbije", rekao je Petković iz razvio zastavu na kojoj piše "Ne damo Jadar".
Inače, ovoj konferenciji prisustvuju i aktivisti iz Arizone i sa Madagaskara.
 
Naime, u Londonu kompanija Rio Tinto održava godišnju skupštinu, a tim povodom brojni ekološki aktivisti okuplili su se kako bi izazili nezadovoljstvo načinom na koje poslovanje ove kompanije utiče na životnu sredinu njihovih zemalja. Meštani Gornjih Nedeljica okupili su se da pruže podršku aktivistima u Londonu.
"Okupili smo se da im poželimo 150 godina nesreće koju su sejali po svetu. Na Madagaskaru zatrovali su sve što su mogli za 15 godina. Mi ih nećemo pustiti niti dozvoliti da išta zakopaju osim kukuruza u Jadru", rekla je za N1 aktiviskinja Marijana Petković. 
  • Razocarana

    07.04.2023 09:07
    Ja se stalno pitam dali su ovi nasi na vlasti normalni? Pa ako se zatruju zemlja i voda sta ce oni jesti i piti? Nije to tako daleko od Beograda.
  • xqt

    07.04.2023 07:38
    Junak naših dana
    Svaka čast Nebojši. Tako se bori za pravu stvar. Na žalost, sad će đubroidi i vođine televizije da opletu po Nebojši.
  • Samo ja

    07.04.2023 06:55
    Moramo
    Zbog buducnosti nase dece stvarno moramo zaustaviti ovo zlo. I ovako smo otrovani svim i svacim, samo nam jos ovo treba. A ovom coveku naklon do poda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija