Uprava za veterinu apeluje pred Uskrs: Kupujte hranu samo u registrovanim radnjama

Uprava za veterinu upozorila je građane da hranu ne kupuju na mestima koja nisu za to registrovana, i preporučila da prijave svaku sumnju na nepravilnost veterinarskoj inspekciji.
Uprava za veterinu apeluje pred Uskrs: Kupujte hranu samo u registrovanim radnjama
Foto: 021.rs
U vreme nastupajućih uskršnjih praznika, a usled povećanog prometa hrane životinjskog porekla, naročito ribe, mesa i jaja, veterinarski inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pored redovnih inspekcijskih nadzora, sprovode i vanredne kontrole.
Veterinarski inspektori su 2022. godine obavili 4.897 redovnih i vanrednih nadzora u objektima za promet na malo koji stavljaju u promet hranu životinjskog prorekla. Utvrđena je 1.581 neusaglašenost, doneto 1.160 rešenja za otklanjanje neusaglašenosti i podnete su 273 prijave nadležnim prekršajnim sudovima zbog kršenja odredbi Zakona o bezbednosti hrane.
Iz prometa je isključeno i uništeno oko 31.688 kilograma mesa i proizvoda od mesa, 10.586 litara mleka i proizvoda od mleka, 839 kilograma ribe i proizvoda od ribe i 10.586 jaja, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Teme

Uskrs
  • Banderaš

    11.04.2023 19:26
    A zasto ne zatvorite neregistrovane!!?
  • Velja

    11.04.2023 16:25
    Velja
    Ocu ako vrate cene? Do tada se znalazim kao i svi! Ja nemam taj luksuz sa platom od 49,600 dinara!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f