FOTO: Uhapšena grupa povezana sa kavačkim klanom, "presečen lanac kriminalnih aktivnosti u Srbiji"

Policija u Beogradu i Kraljevu uhapsila je pet osoba za koje se sumnja da su članovi dve organizovane kriminalne grupe, ogranka "kavačkog klana".
Tom prilikom je zaplenjeno više kilograma marihuane, heroina, kokaina, kao i oko 2.000 MDMA tableta, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.
MUP je, u saradnji sa Evropolom, Bezbednosno-informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, zbog sumnje da je izvršeno više krivičnih dela, među kojima su i teško ubistvo u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti, proizvodnja i prodaja droge, uhapsila B.D. (29), A.Č. (29), D.R. (27), D.T. (34) i P. P. (27), dok će krivična prijava biti podneta i protiv još 11 osoba.
Oni se sumnjiče da su kao članovi dve organizovane kriminalne grupe, kao ogranak kavačkog klana, delovali na teritoriji Srbije i Crne Gore, a policija ih je uhapsila u nastavku akcije iz novembra 2022, kada su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe "vračarci" i njima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.
 
 
Policija je osim droge, prilikom pretresa 80 lokacija na području Kraljeva i Kruševca, zaplenila i automatske puške, bombe, pištolje, municiju, više luksuznih automobila i novac, a u toj regionalnoj akciji, privedeno je više od 65 osoba.
 
Zaplenjeno je više od 30 luksuznih automobila, 30 skupocenih ručnih satova, oko osam kilograma zlata u zlatnim polugama, dukatima i pločicama, oko 155.000 evra, 16.500 švajcarskih franaka, 1.600 američkih dolara, više od 2,5 miliona dinara, kao i sefovi koji su koristili osumnjičeni.
 
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić naveo je u saopštenju da je tim akcijama "presečen još jedan lanac kriminalnih aktivnosti na prostoru Srbije".
 
"MUP nastavlja još intenzivnije beskompromisnu borbu protiv svih vidova kriminala, protiv onih koji pokušavaju da ugroze bezbednost naše države i njenih građana. Nećemo dozvoliti da našim ulicama vladaju kriminal, oružje i narkotici", rekao je Gašić.
  • Janko

    18.04.2023 20:11
    Klinci
    Opet krupne ribe van domašaja na vreme im dojavljeno koliko to lanaca još treba preseći
  • Антун Чупак

    18.04.2023 19:54
    Браво,само чистите багру!!!
  • Харалампије

    18.04.2023 19:50
    Хахахаха.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f