Dačić: Nismo protiv vizne liberalizacije za Kosovo, ali ono nije ispunilo svoje obaveze

Ministar spoljnjih poslova Ivica Dačić je rekao da "kao da doživljavamo kolektivnu amneziju nekih zapadnih zemalja", jer je Kosovu odobrena vizna liberalizacija, iako nije ispunilo nijednu obavezu.
Dačić: Nismo protiv vizne liberalizacije za Kosovo, ali ono nije ispunilo svoje obaveze
Foto: 021.rs
Dačić je za televiziju Prva rekao da Srbija nije u načelu protiv vizne liberalizacije za Kosovo, ali da je odabran trenutak "kada izgleda kao nagrada za nešto", iako Kosovo svoje obaveze nije ispunilo, od kojih je prva osnivanje Zajednice srpskih opština.
Na pitanje da li je za Srbiju bilo korisno to što učestvuje u dijalogu sa vlastima u Prištini, uz posredstvo Evropske unije, Dačić je rekao da "ako možemo da podvučemo crtu, bilo je korisno za Srbiju da učestvuje u dijalogu".
"Ne želimo da pričamo o statusu Kosova, cela ta priča je statusno neutralna", rekao je Dačić.
 
Dačić je rekao da bi Zajednica srpskih opština bila "prvi oblik nekog samoorganizovanja Srba na Kosovu", i prva "autentična organizacija", jer su do sada "bili samo organi Srbije na Kosovu".
 
On je rekao i da je potez vlasti u Prištini sa preregistracijom automobila, koji je doveo do toga da Srbi napuste kosovske institucije, "čisti hir", sa željom da se izazovu nemiri. 
  • Djordjevic

    19.04.2023 16:02
    Djordjevic
    Bitno je da si ti ispunio svoje obaveze sa Vucicem! Za ovo se odgovara kad tad!!!
  • Djordjevic

    19.04.2023 16:01
    Djordjevic
    Bitno je da si ti ispunio svoje obaveze sa Vucicem! Za ovo se odgovara kad tad!!!
  • 9

    19.04.2023 15:22
    I ?
    Zar obeća da nećeš ići ?
    Omekšao stav ili su ga stavili ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija