Sudija Majić o Vučiću i Savamali: Preostalo nam da se nadamo da neće poželeti nešto naše

Sudija Miodrag Majić kaže da nije siguran da se ponovo neće desiti rušenje kao što je zabeleženo u Savamali u Beogradu.
Sudija Majić o Vučiću i Savamali: Preostalo nam da se nadamo da neće poželeti nešto naše
Foto: 021.rs (YouTube/Nova S/021.rs)

"Preostalo je samo da se nadamo da ti ljudi, koji imaju takvu moć - ne požele nešto naše", kaže Majić za N1.

Kako dodaje, jednog dana bi mogli da kažu da je vaša zgrada ružne i da bi bilo bolje da tu bude nešto lepo.
 
"Ili – pored vas je bespravni objekat, sruši to pa sagradi nešto legalno", ukazuje Majić. 
On je ocenio da se naše društvo "predalo i da ne zna kuda ide".
 
"Mi smo u noći u kojoj se Savamala dogodila na to pristali. I nije bez razloga, i nije slučajno što sam ja i mnogi drugi pravnici ukazivali da je to linija koja se nije smela preći. U noći Savamale smo ocrtali identitet, pravila i pravac te Republike koju ćemo stvoriti i koju danas živimo. Tako da sva iščuđavanja danas ponekad i licemerno deluju nakon onolike ćutnje intelektualaca i institucija", istakao je Majić.
 
Prema njegovom uverenju, nakon Savamale je moralo da dođe do daleko ozbiljnije reakcije svih.
 
"To je tačka preko koje smo pristali da budemo društvo bezakonja. Zakoni postoje u civilizovanom društvu da se to ne bi dešavalo. Mi smo očigledno pomireni sa tim da je ovde volja pojedinca i kruga političkih moćnika iznad bilo kakvih zakona", rekao je Majić za N1.
 
Dodaje da sada nikome ne pada napamet da će neki tužilac pozvati predsednika Republike, uz svu proceduru njegovog imuniteta, da objasni neke stvari: kome je on to naložio, ko su ti ljudi koji ga nisu poslušali, šta je od toga izašlo van plana, i na kraju – po kom tačno propisu se Vučić bavio poslovima građevinske inspekcije i rušenja.
 
"Građani odavno postupaju u skladu sa rezonom primerenim ovakvim okolnostima. Oni ne veruju institucijama. Dovijaju se, učlanjuju se u stranku ili pokušavaju da nađu vezu", zaključio je Majić.
Podsetimo, predsednik Srbije je tokom konferencije za medije u ponedeljak rekao da je on taj koji je doneo odluku da se gradi Beograd na vodi i da se ruše protivpravno izgrađene udžerice. 
 
Naveo je da su "kompletni idioti" oni koji ga nisu poslušali da je trebalo te "udžerice", koje su bile na tom mestu, da sruše usred bela dana
 
"Ja sam taj, a kompletni idioti su oni koji me nisu poslušali pa je trebalo da sve to sruše usred bela dana i da mene pozovu da upravljam tim bagerima i buldožerima, da to srušim u po bela dana i da izgradimo ovako najlepši mogući grad u gradu koji je ponos čitave nacije u kome mnoge od vas se iznenadim kad vas vidim gde uživate u lepotama grada", kazao je Vučić.
  • Bojan

    26.04.2023 13:46
    @Y, Mj.r, Milos

    Bolje gledaj da li ćeš da živiš, pošto si se mnogo opustio pa ćeš uskoro da se zezneš i da počneš da laješ svoje gluposti uživo...
  • Y

    25.04.2023 15:31
    @bora
    Ma zabole mene za EU gledam ja Srbiju kako i od cega zivim! Sada mi m2 vredi 1500eu dok u novogradnji 2500 pa navise ovisno od enterijera! Renta...retko ko da plati starudiju i jos skuplja Informatika od novogradnje gde ide od 500 pa navise renta a troskovi duplo jeftiniji e sada ko kome tu rusi i lupeta glupost!!! Sve je oko para Majstore te apelukem na tebe i tebi slicnim da prodaju svoje stancice i kupe u Centru kako bi uzivali u spomenicima od kojih nema para!!! Hvala i dosta sa lupetanjem zaista!!!
  • Pera iz solitera

    25.04.2023 15:07
    Auuu
    Retko pametan mladić

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.