Brnabić i Plenković: Probleme rešavati dijalogom, nada da će susreti biti češći

Premijer Hrvatske Andrej Plenković ocenio je danas posle susreta s premijerkom Srbije Anom Brnabić da otvorena pitanja između dve države treba rešavati dijalogom.
Brnabić i Plenković: Probleme rešavati dijalogom, nada da će susreti biti češći
Foto: Beta/AP

"U dijalogu treba da nastavimo da rešavamo otvorena pitanja i unapređujemo privrednu, prometnu i energetsku saradnju. Vodimo brigu o zaštiti hrvatske manjine u Srbiji, kao i srpske u Hrvatskoj", napisao je Plenković na Tviteru.

Predsednik Vlade Hrvatske danas je u Zagrebu primio premijerku Srbije koja je doputovala na Veliku skupštinu Srpskog narodnog veća.

Predsednik Vlade Hrvatske danas je u Zagrebu primio premijerku Srbije koja je doputovala na Veliku skupštinu Srpskog narodnog veća.
 
Brnabić se, pre početka sastanka sa hrvatskim premijerom upisala u Zlatnu knjigu u zgradi Vlade Hrvatske.
 
"Hvala na gostoprimstvu, u nadi da će uzajamne posete biti redovnije i češće", napisala je premijerka.
  • Miko

    30.04.2023 14:51
    Vodimo brigu o zaštiti hrvatske manjine u Srbiji, kao i srpske u Hrvatskoj", kad je šta falilo hrvatima u Srbiji? Progovori jednu i dosta,ustaša ćud NE menja.
  • a

    30.04.2023 13:42
    Pa i Brnabicka je Hrvatica.
  • zztop

    30.04.2023 12:39
    Kume eto nove spoljne politike o kojoj priča jovica dačić , samo oštro sa onima koji su priznali kosovo i glasali za ulazak kosova u savet evrope...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f