Vučić: Ružić kaže da je spreman da podnese ostavku, to je na njemu, mrzim da šutiram ljude na zemlji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ministar prosvete Branko Ružić rekao da je spreman da podnese ostavku nakon napada u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.
Vučić: Ružić kaže da je spreman da podnese ostavku, to je na njemu, mrzim da šutiram ljude na zemlji
Foto: 021.rs
Dodao je da je ta odluka na Ružiću lično i predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić.
"Mrzim da šutiram ljude kada su na zemlji i trudim se da budem objektivan i pošten i da sagledam ima li tu krivice njegove ili nema, pa tek onda da vidimo dalje", rekao je Vučić novinarima u Predsedništvu.
Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je na vanrednoj konferenciji povodom pucnjave u Osnovnoj šoli "Vladislav Ribnikar" da je ovo najveća tragedija koja je zadesila Srbiju i naš obrazovni sistem.
 
Dodao je i da je zahvalan na hrabrosti nastavnika i svih onih koji su bili pristuni u školi i koji su pokušali da spreče tragediju.
 
"Kao što znate, Srbija je takođe, nažalost, i deo onog sveta u kojem se ovakve stvari sve češće događaju. Evidentan je kancerogen, poguban uticaj interneta video igrica, takozvanih zapadnih vrednosti i svima nama je jasno da je potreban krupan preokret, pooštravanje mera, ali i sistemsko iznalaženje rešenja kako ova tragedija ne bi, ne daj Bože, prerasla u društveno prihvatljiv način ponašanja kakav je nažalost slučaj u nekim zapadnim društvima", rekao je Ružić.
 
Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su jutros o oružanom napadu jednog četrnaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.
 
Šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni, a napadač je uhapšen.
  • Видоје

    04.05.2023 09:12
    Обратите пажњу
    Бојим се да главни кривци и генератори целокупног хаоса и слуђивања овог народа, уопште неће одговарати, а то су недодирљиви медијски босови и креатори свих наопаких вредности у нашем друштву, који свакодневно медијски трују овај народ и омладину по налогу свога газде.
    Ружић трба сам да поднесе оставку, ако је човек, а не да чека вучићеву инструкцију.
  • Shojne

    04.05.2023 08:49
    Meni se čini
    A meni se čini da je šutiranje ljudi na zemlji omiljeni predsednikov sport.
    A Ružić je spreman da da ostavku?! Gde se spremao pa je spreman? Juče na konferenciji je imao priliku, ali on je pričao o pogubnom uticaju zapada pa nije stigao.
  • @Sofija

    04.05.2023 08:35
    gospodjo, ipak pokušajte da porazgovarate sa ljudima iz struke kako biste bolje razumeli šta sve utiče na decu u procesu formiranja i socijalizacije ličnosti. Niko ne negira ulogu porodice, ali Vi negirate ulogu svih ostalih uticaja koji u velikoj meri imaju svoj doprinos. Nedostatak obrazovanja o tome je takodje manjkavost koja ima posledice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija