Kokot: Štrajk prosvetara dok Ružić ne bude smenjen

Predsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) Dušan Kokot izjavio je da će najavljeni štrajk prosvetnih radnika trajati do razrešenja ministra prosvete Branka Ružića.
Kokot: Štrajk prosvetara dok Ružić ne bude smenjen
Foto: Pixabay
Više sindikata najavilo je da će u petak, 5. maja stupiti u štrajk, nakon napada u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, gde je ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja, a povređeno još šest učenika i jedna nastavnica.
Kokot je za televiziju N1 kazao da ministar nema ličnu odgovornost u tom slučaju, ali da mora biti smenjen zbog onoga što je u sredu rekao na konferenciji za novinare koja je bila "poražavajuća za sve u sistemu obrazovanja".
"Nasilje dolazi sa vrha. I kada ministar prosvete kaže da sistem nije zakazao, a Kristijan Golubović (osuđivan za više krivičnih dela) posećuje školu, (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić se ponaša agresivno prema novinarima i ministar ne vidi u tome ništa sporno, onda mora da bude razrešen", ocenio je Kokot.
 
On smatra da ministar Ružić mora biti smenjen i zbog "sveopšteg nečinjenja", navodeći da tokom javnih rasprava sindikati ne dobijaju odgovore na predloge koje su slali.
  • Lazovic

    04.05.2023 17:50
    Lazovic
    Ako nema Morala onda MORA dati ostavku po Komandnoj odgovornosti kao i većina u tom Komandnom lancu! Zakonodavac je jasan po tome!!! Jadan smo mi narod kada Moramo da Strajkujemo i Protestujemo za ovo!!! Nema ovde odavno zakona za Vlastodrzce!!! Kada se sve promeni tek tada možemo raditi na promenama društva i sistema…do tada NISTA!!! Podrska uz vas sam kao i moja pordica!!!
  • Jakov

    04.05.2023 17:30
    Opet duboka drzava
    Jedina stvar koju je rekao je negativne zapadne vrednosti. To je očigledno. Međutim to treba kazniti odmah i u korenu. Bedno je da i u ovim trenucima duboka država sprovodi hitan akt, preko bajagi sindikata, koji to sprovodi. Sto se ne dizete protiv sistema kompletnog a ne SPS ministra. Klasična zloupotreba energije za promene.
  • Blokade puteva

    04.05.2023 16:28
    Treba im se pridružiti i blokirati autoputeve dok se ne smene Vučić, Brnabić, Ružić oni su odgovorni za pogrešan pravac u kojem Srbija ide. Poskupljenje struje, izvršitelji, izdaja Kosova, urušavanje Pravoslavlja, SNS lopovi i batinaši, Amerikanizacija Srbije koju sprovodi Vučić je do ovog dovela.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija