Državni sekretar MUP-a: Patrole policije od sutra blizu svake škole, u tržnim centrima, na trgovima

Patrole policije od ponedeljka će biti blizu svake škole, najavio je Danilo Stevandić, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova.
"Već u ponedeljak od 8 sati, pre početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1.800, biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje", rekao je Stevandić za Radio-televiziju Srbije (RTS).
 
Kako je rekao, biće pojačano prisustvo policije i na svim javnim mestima na kojima se okuplja veći broj ljudi.
"Biće pojačano vidljivo prisustvo policije na svim javnim mestima na kojima se skuplja veći broj ljudi: u tržnim centrima, u parkovima, na trgovima", izjavio je Stevandić.
 
Naveo je da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policajaca i ocenio da će time biti obezbeđeno da svaka škola ima policajca koji će brinuti o bezbednosti učenika i zaposlenih.
 
"Poseban akcenat stavićemo i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci", naveo je Stevandić.
 
Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon dva masovna ubistva koja su se desila u Beogradu i kod Mladenovca, najavio je da će u narednih šest meseci biti zaposleno novih 1.200 policajaca.
 
"Mi ćemo primiti 1.200 policajaca u narednih šest meseci i prebaciti 1.000 policajaca više da provode vreme u školi, da roditelji mogu da se osećaju sigurno, da pored obezbeđenja postoji policajac gotovo uvek u školi, dok ne dostignemo nivo za godinu dana da je uvek u školi", rekao je Vučić.
  • ako

    07.05.2023 18:15
    Ako ne izvedu vojsku i tenkove na ulice i ratne brodove na reke nista nisu uradili. Ne daj boze da pogledaju sta su oni licno uradili u prethodnih 35 godina.
  • Vlad Cepes

    07.05.2023 17:46
    Zasto ne uzeti i serpe?
    Kakva ruzna, nepotrebna , neodrziva, izrezirana predstava jedne psihicki obolele, priglupe i bahate osobe.
  • Banderaš

    07.05.2023 17:44
    Rešenje

    Dovoljno je da neko iz srbije ode u muzej istorije Nemačke i pita Nemacke istoričare:
    "Kako ste vi od svog zlocinackog društva stvorili drustvo demokratije,tolerancije,razumevanja ?! Kako ste od monstruma napravili normalno biće ??"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.