Grujičić predložila da se na mesec dana ukinu društvene mreže

Ministarka zdravlja Danica Grujičić predložila je ukidanje Fejsbuka, Tvitera, Instagrama i Tiktoka na određeni period.
Ona je dala ovaj predlog nakon dve masovne pucnjave.
"Možda je potrebno na jedno mesec dana prekinuti sve i Fejsbuk, i Instagram, i Tiktok, i Tviter. Mesec dana restarta, neka se vrate nekim normalnim akcijama. Tiktok je u žiži javnosti, ništa nije bolji ni Tviter. Imate ljude koji su frustrirani, koji tu svoju frustraciju iskaljuju, umesto da odu kod psihologa i lepo popričaju. Eto poziv mladima, da se opredele za kliničku psihologiju, dajte da pomognemo zemlji", rekla je Grujičić za Pink.
Grujičić je navela da je na Dečju kliniku za neuropsihijatriju u ponedeljak primljeno četvoro dece od kojih je dvoje imalo ideju da treba nekoga da ubiju, a dvoje da ubije sebe, ali su došli po stručnu pomoć u ovu zdravstvenu ustanovu i zahtevali da budu hospitalizovani.
 
"Nemojte slati mrziteljske poruke po mrežama. Možda je trenutak da se sve te mreže ukinu u Srbiji, bar na neko vreme. Neko će reći 'ona je radikalna uvek je bila takva'. U medicini, ako ne postoji hijerarhija i protokoli, mi gubimo pacijenta a mi doktori nemamo taj luksuz", rekla je ministarka zdravlja.
Ukoliko se osećate uznemireno zbog ovih događaja, razgovarajte sa nekim. Brojne institucije, udruženja i stručnjaci otvorili su svoje linije za decu i odrasle kojima je potrebna psihološka podrška. 
 
Institut za mentalno zdravlje u Beogradu: 063 8681757 i 063 8682217
 
Klinika za psihijatriju: 066 8300854
 
Društvo psihologa Srbije: psiholoskapodrskadps@gmail.com
 
Nadel - Nacionalna dečja linija: 116 111
 
Savetodavni telefon za roditelje: 0800 007 000
 
Centar za mentalno zdravlje: 011 361 2467
 
Pokret Nesalomivi: 0800 001 002
 
Centar Srce: 0800 300 303
 
Klinika Laza Lazarević, Nacionalna linija za pomoć adolescentima: 0800 309 309

Komentari 136

  • dambam

    13.05.2023 22:30
    kuku lele
    Tehnicki izdodljivo? Skoro pa ne?

    Ali pink i hepi da se iskljuci, lako!
  • Gordana

    13.05.2023 11:14
    Internet
    Nema problema ako se ukine internet koji uredno plaćamo račune neka plati ko ukida dok se ne vrate usluge
  • dz0

    12.05.2023 13:23
    junky nation
    Oblici razvijanja bolesti zavisnosti, svi, i distorzija stvarnosti, pod kontrolu.

    Nije bitno jel Zadruga ili Survivor, rijaliti funkcioniše tako da briše razliku šta stigne sa TV ekrana kao stvarno a šta kao imaginarno, tako se briše kritičko mišljenje, upotreba mozga i sve neobrađeno prihvata kao informacija, čak i kada je reklama čak i kada je politički promo spot. To omogućava zavisnost kao navika, kroz šećere, užitke, narkotike, kladionice uglavnom sve što podiže gustinu dopamin receptora ujedno je i psihitično, služi za profit potrošačkog društvo. Odatle se krene, prvo prema deci po uzoru na zemlje koje imaju izgrađenu svest o bolestima i da su trošak po naciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija