MUP upozorio organizatore protesta da ne blokiraju Gazelu

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) obavestilo je organizatore protesta "Srbija protiv nasilja" najavljenog za danas u 18 časova da blokada Gazele podleže prekršajnoj i krivičnoj odgovornosti.
MUP upozorio organizatore protesta da ne blokiraju Gazelu
Foto: 021.rs
Organizatori su obavestili MUP o nameri održavanja protesta ispred Narodne skupštine, kao i o planiranoj šetnji do mosta Gazela i blokadi saobraćaja.
"Upozoramo vas da blokada autoputa (međunarodni Koridor 10) i mosta Gazela predstavlja potencijalnu opasnost po zdravlje i život, ne samo učesnika u saobraćaju, već i učesnika okupljanja, a pored navedenog predstavlja i ograničenje prava građana koji ne učestvuju u okupljanju", piše u obaveštenju MUP-a koje prenosi Nova.rs.
Dodaje se takođe da blokadom saobraćaja na autoputu (međunarodni Koridor 10), "organizator i učesnici okupljanja podležu kako prekršajnoj, tako i krivičnoj odgovornosti, a sve u skladu sa pozitivno pravnim propisima Republike Srbije".
 
"Napominjemo da će pripadnici MUP-a odlučno preduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti na zaštiti lične i imovinske sigurnosti i drugih prava svih građana", naveo je MUP.
 
Podsetimo, najavljući novi protest "Srbija protiv nasilja" poslanik koalicije Moramo-Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je juče da je plan da se na dva sata blokira Gazela "kao prvi znak upozorenja sve do ispunjenja zahteva" iznetih na prethodnom okupljanju.
  • Iskreno

    12.05.2023 12:38
    Botovi, ne smeta vam uništavanje SVIH institucija ove države? Vama ne smeta neskrivena korupcija i otvorena odbrana kriminala? Ne smeta vam otvoreno ismevanje i unižavanje do uništenja sistema obrazovanja? Sudstva? Nepostojanje tužilaštva?
    Vi ne želite da prestane ova negativna spirala samouništenja koja je pokrenuta jer ona ne dotiče vas i vaše najmilije?
    Mislite da će uvek biti para za vaše izmišljene plate za nepostojeće poslove botovanja? Lečiće vas lekari sa kupljenim diplomama? Vi i vaša deca ne udišete zagađeni vazduh, ne pijete zagađenu vodu, ne pijete mleko sa povišenim aflatoksinom?
  • Ramamti Ezer

    12.05.2023 12:18
    Déjà vu
    Protestvovali su mnogi u ovih 30 i kusur god. Neki su danas vlast, neki opozicija. I niko nije shvatio prostu maksimu mudrog vladara Solomona koji je i sam pod starost postao okrutan despot koji je narod 'šibao bičevima'. Ta čuvena izreka glasi:,, Sve sam to video i razmotrio sam u svom srcu sve što se radi pod suncem dok čovek vlada nad čovekom na njegovu štetu da ga unesreći.'' (Prop.8:9). Pametnom dosta!
  • Fizičar

    12.05.2023 11:59
    Tako, tako, u ovom ekspres loncu još nije dovoljan pritisak ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija