FOTO: Tri bureta sa 2,7 miliona evra u kešu nađeno u hapšenju balkanskog kartela

Pretresom stanova i ostalih prostorija koje su koristili osumnjičeni pripadnici balkanskog narko-kartela koji su uhapšeni juče na više lokacija u Srbiji, policija je pronašla više od 2,7 miliona evra.
Pored veće količine novca pronađenog u stanovima koje su koristili, na jednoj od lokacija u specijalno izgrađenom skrivenom prostoru pronađena su tri plastična bureta sa više od 2,7 miliona evra, rečeno je u MUP-u.
Pretresanje stanova i ostalih prostorija koje su koristili osumnjičeni izvršeno je na lokacijama u Beogradu, Nišu, Loznici, Subotici i Zrenjaninu, a tom prilikom pronađene su dva snajperske puške, tri automatske puške, automatski pištolj, četiri pištolja, bomba, četiri prigušivača, 24 detonatorske kapisle i pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada municije različitog kalibra, perike i silikonske maske.
Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić rekao je da se najmanje sedam tona kokaina koji je zaplenjen tokom 2020. godine dovodi u vezu sa članovima balkanskog kartela koji su u četvrtak uhapšeni u Beogradu, Subotici, Zrenjaninu.
 
 
Uhapšeni su: M. S, M. L., M. J, D. Đ, M. M, D. N, I. C, R. R, G. P,M. R, V. S. M. P. i Lj. L, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa MUP Službom za borbu protiv droga, Uprave kriminalističke policije zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
 
Ova organizovana kriminalna grupa koju čine 20 osoba sumnjiči se da je umešana u međunarodnu trgovinu narkoticima. Kako se navodi, organizatori i pripadnici ove grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije.
 
Na teritoriji Srbije slobode je lišeno 13 osoba, od sedam lica koja nisu lišena slobode dvoje se nalaze na izdržavanju kazne zatvora, odnosno pritvora po rešenjima Kraljevine Holandije i Republike Peru, jedno lice se nalazi u pritvoru po drugom osnovu u Nišu i četvoro je u bekstvu.
Takođe, prilikom pretresanja na pomenutim lokacijama pronađeno je više luksuznih automobila i skupocenih satova.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.
 
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić čestitao je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na izuzetno uspešnoj i profesionalno izvedenoj akciji, kojom je presečena jedna od najvećih kriminalnih organizacija na Balkanu.
 
"Ministarstvo unutrašnjih poslova će svim raspoloživim kapacitetima i u saradnji sa svojim pouzdanim međunarodnim partnerima nastaviti još snažniju, odlučniju i intenzivniju borbu protiv svih oblika organizovanog kriminala", poručio je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.
  • Futog

    13.05.2023 06:44
    spin
    Pokušavaju razno raznim spinovima da mijenjanju dnevne aktuelne teme!
    Ko se malo razume u narko posao zna da je kod njih novčanica od 50€ najkrupnija u šteku ;).Ovo sve režirano .Poyy.
  • Mixa

    12.05.2023 18:35
    Nisu jos stigli da kupe placeve i krenu sa izgradnjom
  • Bb-ns

    12.05.2023 18:00
    Voldi
    Daleko bili da te pare idu za lečenje dece,to što oni prodaju,mnogo mladih i starijih su propali,te pare su proklete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija