Smenjena direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević"

Vršiteljka dužnosti direktora Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u Beogradu Ivana Stašević Karličić smenjena je sa te funkcije.

Ona je od 2002. godine zaposlena u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u Beogradu, a na mestu v. d. direktora je od 2017. godine.

Radnici Klinike "Dr Laza Lazarević" u više navrata su organizovali proteste i štrajkove sa zahtevom da Ivana Stašević Karličić bude smenjena sa mesta v. d. direktora.
Sredinom maja ove godine održali su protestnu šetnju od klinike do Vlade Srbije, gde su predali zahtev predsednici Vlade Ani Brnabić za razrešenje v. d. direktora te ustanove zbog navodnog mobinga koji je vršen nad radnicima.
 
Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je krajem prošle godine da je inspekcija RFZO posetila kliniku zbog prijave o nenamenskom trošenju novca i da je ustanovljeno da je fakturisano više lekova nego što je potrošeno, da na računu klinike nema sredstava za ishranu, dok ishrana nije plaćena dobavljačima. 
 
Takođe, ministarka Grujičić je navela i da je inspekcija Ministarstva rada, socijalne politike i boračkih pitanja takođe našla nepravilnosti u radu klinike, te da je zbog toga predložila Vladi Srbije da direktorku smeni.
 
Ministarstvo zdravlja je nekoliko puta predložilo Vladi smenu direktorke Klinike "Dr Laza Lazarević".
  • Martin bez topova

    02.06.2023 10:49
    @Jelena
    Gospođo Jekena, sad su četnici na vlasti (i njihove pirodice)....
  • Jelena

    02.06.2023 10:08
    Sekretarka skoja
    Pa po licu se vidi da nije medicinski radnik vec partijski komesar. Kao da gledam filmove o partizanima i one komesarke iz rata sto su sa planina sisle i usle u stanove Beogradjana. Eto takvi nama vladaju sa stapom i motikom jos od II svetskog rata pa onda njihove porodice.
  • Psiho

    02.06.2023 08:58
    Pdihić
    Kako ovi iz Laze, da pomognu drugima, očuvanju me entalnog, zdravlja kad nisu mogli sebi. Hoće li prestati sa mlaćenjem pacijenata što su sami navodili. Sjaši Kurta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija