UNS: Novinaru Bošku Savkoviću određen pritvor zbog lutke

Novinaru Bošku Savkoviću određen je pritvor od 30 dana, potvrdila je Udruženju novinara Srbije Savkovićeva porodica.
UNS: Novinaru Bošku Savkoviću određen pritvor zbog lutke
Foto: Medija centar Beograd
On se sumnjiči za krivično delo pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbednosti, kada je na protestu "Srbija protiv nasilja" nosio transparent na kome je bila lutka "obešenog predsednika Srbije Aleksandra Vučića".
Кao razlozi za određivanje pritvora, kako je objavio UNS, navedena je mogućnost da ponovi krivično delo i utiče na svedoke.
Ćerka Boška Savkovića Emilija rekla je da je transparent koji je Savković nosio napravljen bez lutke, a da je neko bez njegovog znanja okačio lutku.
 
"Nas petnaestoro smo sve vreme bili grupa. Okupili smo se kod spomenika na Trgu Nikole Pašića. Transparent je bio bez lutke kad smo ga napravili. Nismo primetili u kojem trenutku je neko došao i okačio tu lutku na transparent. Transparent jeste naš, ali ne i lutka", rekla je Emilija Savković za sajt Udružnja novinara Srbije (UNS).
 
Ona je dodala da su skinuli lutku kada su primetili da je na transparentu.
 
Boško Savković je treći novinar kome je određen pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbednosti.
 
U pritvoru je i vlasnik Tabloida Milovan Brkić, dok je Dejan Zlatanović sa portala Srbin info posle 49 dana pušten da se brani sa slobode, objavio je UNS.
  • evo

    06.06.2023 08:03
    ga
    novi ćuta hehe
  • cokanj

    06.06.2023 06:52
    ?
    Trbali su lutku uhapsiti kao i meclaren?
  • Marko, Liman

    06.06.2023 02:42
    S obzirom da najbolji student prava ne razikuje funkciju predsednika i predsednika vlade, treba ga staviti u istu ćeliju, zbog rušenja ustavnog poretka. A to što hoće da se kruniše i ustanovi dinastiju, je dodatna otežavajuća okolnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f