Forum stručnih škola: Da li je normalno da se roditeljima šalje na odobrenje zaključena ocena?

Forum srednjih stručnih škola je kritikovao Ministarstvo prosvete Srbije povodom odluke o nemogućnosti nastavnika da zaključi ocenu ukoliko ne dobije saglasnost roditelja učenika.
Forum stručnih škola: Da li je normalno da se roditeljima šalje na odobrenje zaključena ocena?
Foto: Pixabay
Forum traži od Ministarstva da omogući nastavnicima samostalno odlučivanje i prestane da ih "degradira".
"Nastavnici su i inače zatrpani gomilom administracije i papirologije, pa je uvođenje ovog pravila za koje se ne zna ni ko ga je uveo - da li Ministarstvo ili direktori škola, potpuno iznenađenje za nastavnike jer svaki roditelj ima pristup elektronskom dnevniku, pa i ocenama koje njihovo dete dobija tokom školske godine", naveo je  FSSŠ u saopštenju.
Podsetili su da je srednje obrazovanje neobavezno i da je, imajući to u vidu, uvođenje tog pravila "još besmislenije i predstavlja dodatno maltretiranje nastavnika".
 
"Ko ima pravo da tako degradira nastavnika koji časno i pošteno obavlja svoj posao? Da li je normalno da se roditeljima šalje na odobrenje zaključena ocena, čak i ako je reč o petici? Da li smo došli do stadijuma kada će roditelji odlučivati koju ocenu njihovo dete zaslužuje, iako nisu ni stručni ni kompetentni za tako nešto? Da li će oni uskoro odlučivati i o tome koji nastavnik će biti zaposlen u školi, a koji neće", pita FSSŠ.
  • Инспектор Вишекруна

    06.06.2023 20:13
    Јесте
    Исто као да судија шаље оптуженом пресуду на одобрење!
  • Jovana

    06.06.2023 19:19
    Ko će u prosvetu
    Ovakvim degradiranjem nastavnika, učitelja, profesora, u svakom smislu i svakodnevnim omalovažavanjem i urušavanjem autoriteta i školstva u celini, dolazimo do toga da u prosvetu neće niko….ili zaluta neko ko ništa drugo nije mogao upisati…oni najlošiji djaci, a njih će puštati polupismene i poluobučene da nam decu vaspitavaju i obrazuju…
    Takvi polako dolaze…
    Nekad su profesori postajali oni najbolji učenici, svestrani, kreativni… sada dolaze nabedjeni polupismenjaci. Evo im jedan savet: Ne dopisuje se sa kolegama, naročito starijim. Odmah se odate. Takve oni ne mogu poštovati…
  • Helga

    06.06.2023 17:38
    predlog
    Odmah na upisu dati im i diplome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija