Vojvodić Mitrović: Školska godina ukinuta na nasilan, ponižavajući i uvredljiv način

Profesorka srpskog jezika i članica sindikata prosvete Nezavisnost Vesna Vojvodić Mitrović ocenila je da je 6. juna "škola ukinuta", odnosno da je ukinuto mogućnost da škola radi ono što joj je svrha.
Vojvodić Mitrović: Školska godina ukinuta na nasilan, ponižavajući i uvredljiv način
Foto: 021.rs
Vojvodić Mitrović je rekla da je to urađeno na način koji je ponižavajući i uvredljiv za oni koji rade u sistemu prosvete.
"Imali bismo razumevanje da je neko čistog srca 3. ili 4. maja izašao pred građane - ministar prosvete, neko iz Vlade ili predsednik lično i rekao 'znate, ovo je toliko strašno da mislimo i predlažemo da stanemo'", ilustrovala je Vojvodić Mitrović za  Nova S.
Ona je istakla da onda 30 dana kasnije stižu "dva nemušta, kontradiktorna teksta" da se ukida nastava.
 
"To je teško razumeti, osim kao izraz i demonstracija sile", navela je ona. 
  • Milanče

    12.06.2023 15:31
    stručnjaci
    radio sam 35 godina u prosveti. najbolji ministar prosvete je bio Danilo Ž. Marković. On je jedini znao da ne zna ništa i nije talasao. Pustio je nastavnike da vode prosvetu. Posle njega sve stručnjaci koji su upropastili našu prosvetu. A šta očekivati od konobara?
  • Ciga

    12.06.2023 08:58
    Sviranje q...
    Ljudi moji zašto predseenik ,zar svi u ivoj drzavi prihvataju kršenje ustava od strane tog čoveka ? Premijer i vlada vode ovu drzavu,oni se pitaju ( po ustavu).
  • 313z

    12.06.2023 08:12
    Tantuzi ne umeju bolje
    Još jedno zbrdodolisano, napreDNO rešenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija