Gojković: Ulica nikada nikome nije donela dobro, Ministarstvo se bavi kulturom

Ministarka kulture Maja Gojković poručila je da "ulica nikada nikom nije dobro donela" i pozvala sve koji rade u oblasti kulture da dijalogom rešavaju "nerazumevanja".

Gojković je poručila da u Srbiji "svako ima pravo na svoje političko mišljenje i stav i može da ga iskaže na način koji je opšte prihvatljiv u pristojnom i civilizovanom društvu".

"Ako želimo da Srbija bude kuća za svakog od nas onda je važno da naučimo da tolerišemo različitosti i da razgovaramo, a ne da vređamo jedni druge i pretimo. Srbija je zemlja za sve nas, za svu našu decu, roditelje, komšije, kolege i zato je važno da prestanemo da vičemo, jer od buke ne čujemo jedni druge", rekla je ona.

Dodala je da su vrata Ministarstva kulture otvorena za sve i da su sa svima spremni da vode dijalog.
 
"Spremni smo da sa svima pričamo o tome šta da uradimo, a da svim umetnicima u državi bude bolje - da donosimo zakone, uređujemo socijalni statu, imamo veći budžet namenjen kulturi. Ta dobrobit kulture nije dobro prebrojavanje, podele na ove ili one, etiketiranja", istakla je Gojković.
 
Objasnila je da je za kulturu važnija sloboda stvaranja, kreiranje uslova za to, ulaganje u programe i izgradnju pozorišta, domova kulture, koncertnih sala, kulturnu diplomatiju, mobilnost umetnika kako bi nastupili širom sveta.
 
"Ministar kulture se bavi kulturom, a ulica nikada nikom nije donela dobro i zato kao ministarka kulture pozivam sve ljude koji se bave ovom delatnošću da spustimo zastave da bi se bolje videli i razumeli i da dijalogom pristojnih ljudi rešavamo nerazumevanja", rekla je Gojković.

Podsećamo, glumci koji javno podržavaju i idu na proteste Srbija protiv nasilja" poslednjih dana i nedelja suočavaju se sa nizom napada.

  • Pera

    13.06.2023 21:04
    Zalosno je to ministarstvo na cijem si ti celu.
  • 002211

    13.06.2023 12:32
    Začepi!
  • Laza

    13.06.2023 09:35
    Laza
    Donela je i te kako! Fatalna greska je bila 2000 sto nismo zavrsili posao do kraja! Nebi sada tebe gledali AV Dacica…sve vise decenijske pijavice koji su unistili ovaj Narod i Drzavu!!! Zato drugu gresku nejcemo napraviti i prvo bicete vi tamo gde vam je odavno mesto!!! Zivela Srbija i Vidimo se

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija