Policija Kosova: Srpske snage kidnapovale trojicu naših pripadnika, prekršili međunarodne norme

Kosovska policija saopštila je da su trojicu njihovih graničnih službenika kidnapovale srpske snage tokom patrole u mestu Tresava - Bare, u opštini Leposavić, na graničnoj liniji sa Srbijom.
Policija Kosova: Srpske snage kidnapovale trojicu naših pripadnika, prekršili međunarodne norme
Foto: Beta/AP (Visar Kryeziu)
Kako je saopšteno, ova patrola koju čine trojica graničnih službenika, prethodno je javila da su primetili maskirane i naoružane osobe, te da su zatražili pomoć, pa da su druge policijske jedinice krenule prema njima.
"Dolaskom na to mesto pomoćne jedinice primetile su samo službeni automobil, ali ne i policijske službenike koji su bili na toj lokaciji. U pravcu ovog mesta odmah su krenule druge policijske jedinice, a obaveštene su i druge bezbednosne institucije, uključujući i KFOR, jer se sumnja da su policajce otele srpske snage", navedeno je u saopštenju.
Mediji u Srbiji su preneli da su pripadnici specijalnih jedinica srpske policije danas na teritoriji centralne Srbije uhapsili trojicu naoružanih kosovskih specijalaca.
 
Kako je rečeno, "daleko u dubini teritorije centralne Srbije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, danas je locirala i uhapsila trojicu pripadnika tzv. kosovske policije R. Z, B.S. i M.Š".
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održaće danas u 16 sati vanrednu konferenciju za medije.
 
Svečlja: Ušli su na teritoriju Kosova
 
Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je danas da je "Srbija ušla na teritoriju Kosova i kidnapovala tri policajca", te prekršila međunarodne norme.
 
"Dok se u našoj zemlji sprovodi red i zakon, zločinačka Srbija ušla je na teritoriju Kosova i kidnapovala tri policajca Republike Kosovo, kršeći svaki sporazum i protivno bilo kom principu međunarodnih normi", izajavio je Svečlja u svojoj objavi na Fejsbuku.
 
Kako prenosi RTK na srpskom, Svečlja je rekao da su policajci bili stacionirani duboko na teritoriji Kosova, na statičnom kontrolnom punktu, obavljajući svoje redovne dužnosti.
 
"Srbija nastavlja da bude uzročnik i čuvar zla u regionu i na Kosovu. Ne odustajemo pred kriminalcima i teroristima. Srbija ponovo pokazuje svoje pravo lice i to autokratske i agresivne države", naveo je Svečlja
 
On je zatražio od međunarodne zajednice "da hitno pojača pritisak na Srbiju kako bi bili oslobođeni policajci, ali i kako bi prekinula sa svojim provokacijama".
  • dzemal

    14.06.2023 20:43
    Falcifikovana stotka
    Mislim da je ovo scenario da se odvuce paznja od Protesta. A moguce je da Vucic proglasi vanredno stanje da gradjani ne bi vise protestvovali protiv njega.
  • Перун

    14.06.2023 18:24
    Уместо да наше безбедоносне снаге стигну барем до Митровице ми пилићаримо уз административну линију. И онда ће Вучићеви рећи како Аца није квислинг!
  • Lola

    14.06.2023 18:08
    Samo trojicu....?
    Znači tek su počeli.
    Sve je Srbija i kriminalci se moraju hapsiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.